שבת בבוקר

מתכון לטארט לימון מהיר ומשגע עם קיצור דרך שחוסך עבודה

את הקלתית מכינים מרכיבים שהחיבור ביניהם פשוט מעולה והמלית חמצמצה-מתוקה ובמרקם קרמי ממכר. 30 דקות הכנה, שעה בקירור וזה מוכן. הקפה של שבת בבוקר ילך איתו נהדר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
טארט לימון מהיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 כוסות פתי בר מרוסק לפירורים
  • 1 כוס בייגלה
  • 90 גרם חמאה מלוחה, מומסת
  • 2 כפות + 1/3 כוס דבש
  • 1/2 3 כוסות שמנת מתוקה
  • 2 כפות גרידת לימון
  • 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קמצוץ מלח
  • לקישוט: 1 כוס תותים שלמים או כל פרי אהוב אחר, לבחירתכם (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון, טוחנים את הפתי בר והבייגלה לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ו-2 כפות דבש וממשיכים לעבד עד שהתערובת מתחילה להיראות כמו גושי בצק גדולים.

2. מרפדים עם הבצק את התחתית והדפנות של תבנית טארט בקוטר 20-22 ס"מ עם תחתית נשלפת. שומרים על שכבה אחידה ומהודקת.

3. אופים במשך כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

4. בסיר גדול, מערבבים את השמנת המתוקה עם 1/3 כוס דבש וגרידת הלימון, מבשלים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. נותנים לתערובת לרתוח במשך 5 דקות, מסירים מהאש ומערבבים פנימה את מיץ הלימון, תמצית הווניל וקמצוץ מלח. מצננים בצד במשך 10 דקות.

5. יוצקים את קרם הלימון על הקלתית האפויה, מכסים ומעבירים למקרר למשך שעה או יותר. לפני ההגשה, מפזרים מעל פירות טריים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר