ריבועי עוגת גבינה בציפוי שוקולד לבן
ריבועי עוגת גבינה בציפוי שוקולד לבן (צילום: מתוך הבלוג queen of cake)
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • לבסיס:
  • 150 גרם ביסקוויטים, טחונים דק
  • 50 גרם אגוזי לוז מולבנים, קלויים וטחונים
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • קורט מלח
  • 1 כף סוכר חום כהה
  • למלית הגבינות:
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 1 כפית מחית וניל
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כף קורנפלור
  • לציפוי:
  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 60 גרם חמאת קקאו מומסת / שמן קנולה
  • 50 גרם ברס אגוזי לוז מסוננים

אופן ההכנה:

אאא

הכנת הבסיס:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מערבבים לתערובת אחידה את הביסקוויטים הטחונים במעבד מזון יחד עם האגוזים, החמאה המומסת, המלח, הסוכר.

3. משטחים בשכבה אחידה בתבנית בקוטר 20/20 ס"מ המרופדת בנייר אפיה ומשומנת.

4. אופים במשך 10 דקות, עד להזהבה ומצננים.

5. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.

6. בינתיים מכינים את מלית הגבינות: בקערה, מערבבים את הגבינות, הסוכר והווניל. מוסיפים את הקורנפלור.

7. טורפים (לא מקציפים) ומוסיפים את הביצים. טורפים שוב לקבלת מלית חלקה. מוזגים מעל הבסיס האפוי.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

8. אופים במשך שעה.

9. מצננים לחלוטין ומאחסנים במקרר במשך לילה.

10. משחררים את העוגה מהתבנית ופורסים לריבועים של 3/3 ס"מ.

11. מקפיאים לשעה (לא יותר).

הכנת הציפוי:

12. ממסים את השוקולד הלבן בפולסים במיקרוגל, עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.

13. מוסיפים את חמאת הקקאו המומסת / השמן והברס ומערבבים היטב. מעבירים לכוס צרה.

14. מוציאים את הריבועים מהמקפיא, נועצים בכל אחד קיסם וטובלים בשוקולד המומס. מאחסנים במקרר בקופסא אטומה, במשך 2-3 ימים.