חזה עוף ובטטות צלויים ברוטב לימוני
חזה עוף ובטטות צלויים ברוטב לימוני (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה35 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 4 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל ביס או לרצועות שוות
  • 4 נתחי חזה עוף במשקל 100 גרם כל אחד, ללא עור ועצמות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח גס
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים קלות תבנית אפייה עם שוליים גבוהים. מניחים בתבנית את העופות והבטטות, מזלפים מעל את שמן הזית ומיץ הלימון, מתבלים במלח גס ופלפל שחור וצולים במשך 15-20 דקות, עד שהעופות רכים ועולים מיצים.

2. מוציאים את העופות מהתבנית לקרש חיתוך, מחזירים את התבנית עם הבטטות לתנור ואופים 10-15 דקות נוספות, עד שהן רכות לגמרי ומתחילות להשחים.

3. במקביל, חותכים סלט ירקות מרענן ומוסיפים לו את העופות והבטטות.