מה אוכלים היום?

מתכון לחזה עוף ובטטות צלויים ברוטב לימוני

10 דקות אתם מתעסקים עם העוף והבטטות ובזמן שהם מקבלים השחמה יפה בתנור, תעבדו על סלט רענן שתגישו לצידם. בונוס: תוכלו לארוז את המנה הזו לארוחת צהריים במשרד - ואף אחד לא יתלונן על ריח מאתגר. להפך (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
חזה עוף ובטטות צלויים ברוטב לימוני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל ביס או לרצועות שוות
  • 4 נתחי חזה עוף במשקל 100 גרם כל אחד, ללא עור ועצמות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח גס
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים קלות תבנית אפייה עם שוליים גבוהים. מניחים בתבנית את העופות והבטטות, מזלפים מעל את שמן הזית ומיץ הלימון, מתבלים במלח גס ופלפל שחור וצולים במשך 15-20 דקות, עד שהעופות רכים ועולים מיצים.

2. מוציאים את העופות מהתבנית לקרש חיתוך, מחזירים את התבנית עם הבטטות לתנור ואופים 10-15 דקות נוספות, עד שהן רכות לגמרי ומתחילות להשחים.

3. במקביל, חותכים סלט ירקות מרענן ומוסיפים לו את העופות והבטטות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר