עוגת שמרים שוקולד
עוגת שמרים שוקולד (צילום: מתוך הבלוג "queen of cake")
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • לבצק:
  • 185 מ"ל חלב, בטמפרטורת החדר
  • 15 גרם שמרים טריים (של שמרית)
  • 75 גרם סוכר לבן
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • 500 גרם קמח לבן, מנופה
  • 120 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כפית מלח
  • למלית השוקולד:
  • 225 גרם חמאה
  • 250 גרם שוקולד מריר איכותי
  • קורט מלח
  • 175 גרם סוכר לבן
  • 60 גרם קקאו מנופה
  • לסירופ הסוכר:
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 120 מ"ל מים
  • 1 ביצה להברשה

אופן ההכנה:

אאא

הכנת הבצק:

1. בקערת מיקסר מניחים את החלב, השמרים וכף סוכר. מערבבים היטב ומניחים בצד ל-15 דקות או עד להתססת השמרים (היווצרות בועות קטנות). לפעמים התהליך לוקח מעט יותר זמן.

2. מוסיפים לקערה את הביצה, החלמונים, הקמח, תמצית הווניל והסוכר (מלבד החמאה והמלח). מערבלים במשך 4 דקות במהירות נמוכה, לאיחוד הבצק (אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד 2-3 כפות חלב.)

3. מגבירים מעט את המהירות ומוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, עד שמתאחדות עם הבצק ואז מוסיפים גם את המלח. מערבלים עוד 4 דקות לקבלת בצק אחיד וחלק שנפרד בקלות מדפנות הקערה.

4. מוציאים את הבצק מהקערה. מאחדים לכדור ומניחים בקערה משומנת קלות. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה - 8 שעות ואפשר גם יותר (הבצק לא מאד תופח במקרר וזה בסדר.)

הכנת המלית:

5. במיקרוגל, ממסים את החמאה והשוקולד בפולסים קצרים.

6. מוסיפים את המלח, הסוכר והקקאו ומערבבים היטב. מניחים בצד למשך שעה, בטמפרטורת החדר, לקבלת מלית אחידה שניתן למרוח (ניתן לצנן במקרר ולערבב מיד פעם.)

הכנת סירופ הסוכר:

7. בסיר קטן מרתיחים את הסוכר והמים, עד שהסוכר נמס והתערובת מבעבעת. מניחים בצד לצינון.

8. מוציאים את הבצק מקירור ומחלקים אותו ל-2 חלקים שווים.

9. על משטח מעט מקומח מרדדים לעלה דקיק ככל האפשר ומורחים עליו מחצית ממלית השוקולד.

10. מגלגלים לרולדה הדוקה. חוצים אותה במרכז בזהירות עם סכין משוננת.

11. מצליבים את 2 החלקים לצורת בורג (כמו צמה של 2). מניחים בתבנית אינגליש קייק באורך 25-30 ס"מ שמרוחה בחמאה או מרופדת בנייר אפייה.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

12. מחממים תנור ל-175 מעלות טורבו. מכסים את התבניות במגבת ומתפיחים במקום חמים במשך שעה, עד שהבצק תפוח ומעט חמים.

13. מברישים בביצה בעדינות, כדי לא לפגוע בנפח.

14. מכניסים לתנור ל-35 דקות או מעט יותר, תלוי בעוצמת התנור. בודקים שהעוגה אפויה בכל הכיוונים ומכניסים קיסם לבדוק שהבצק אפוי גם בפנים.

15. מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ הסוכר.

הערות חשובות:

1. הבצק דורש לישה במהירות נמוכה במשך 10 דקות.

2. לא לוותר על בדיקה של השמרים.

3. אחרי העיצוב, לא מוותרים על התפחה של שעה בקיץ (בחורף לוקח לפעמים יותר), זה מה שגורם לאווריריות המושלמת בעוגה.

4. העוגה טעימה ביום הכנתה. ניתן להקפיאה מיד לאחר האפיה ולחממה בתנור טרם ההגשה.