ראש השנה

מתכון לקציצות כרישה - קפטיקאס די פראסה כמו של אמא

בבתים רבים, קציצות הכרישה זוכות בראש השנה למקום של כבוד ומהוות את אחד "הסימנים", הכרתי, עליו מברכים "שיכרתו אויבינו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו" או "שיכרתו אויביך ושונאיך וכל מבקשי רעתך". מורן פינטו עם מתכון מנצח שתכינו שוב ושוב גם במהלך השנה כי כמו שהן פשוטות להכנה, כך הן טעימות (מתכונים לראש השנה, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
קפטיקאס די פראסה - קציצות כרישה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 ענפי כרישה עבים, קצוצים
  • 5 כפות שמן
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס קמח, מנופה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב, מחממים 5 כפות שמן ומטגנים את הכרישה הקצוצה עד להזהבה קלה. מסירים מהאש, מוסיפים את הביצים והקמח, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב לעיסה במרקם אחיד ומוצק יחסית. אם העיסה נוזלית מדי, ניתן להוסיף עד 1/2 כוס פירורי לחם.

2. מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון עמוק, יוצרים קציצות פחוסות מהעיסה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר