מיוחד לחנוכה

סופגניות יפהפיות בציפוי גנאש מתוק

חנוכה כבר כאן והשנה תגישו סופגניות יפהפיות ומרשימות במחיר שפוי שהכנתם לגמרי לבד: השפית מורן פינטו מגישה מתכון מנצח לסופגניות עסיסיות בציפוי גנאש שחור ולבן עם שבבי אגוזים מעל • מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם קמח סוגת
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 200 מ"ל חלב
  • 2 ביצים
  • 70 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
  • לציפוי גנאש שוקולד לבן:
  • 200 גרם שוקולד לבן איכותי
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • לציפוי גנאש שוקולד מריר:
  • 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • לקישוט: 50 גרם ברס / גרם קוקוס קלוי / סוכריות צבעוניות

אופן הכנת סופגניות בציפוי גנאש שחור לבן:

מתכון ל-15 סופגניות

הכנת הסופגניות:
• מערבבים את הקמח והשמרים בקערה רחבה. מוסיפים את הסוכר, החלב, החמאה והביצים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

• מכסים את הבצק ומניחים בצד להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל-15 חתיכות שוות. ומכדררים כל חתיכה לכדור עגול (בווידאו יש טיפ מעולה ליצירת כדור עגול ומושלם).

• מסדרים את הכדורים זה לצד זה, מכסים אותם במגבת ומניחים להתפחה נוספת.

• מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, אך לא רותח, מורידים אליו בזהירות את הסופגניות בעזרת כף. מטגנים כל סופגנייה במשך 2-3 דקות מכל צד, עד שהסופגנייה זהובה היטב משני צידיה.

• מעבירים את הסופגניות לנייר סופג ומניחים להן להתקרר.

הכנת הגנאשים:
• על הפעולה הבאה חוזרים פעמיים, עבור הגנאש הלבן והגנאש השחור: ממיסים בשיטת בן-מארי את השמנת והשוקולד באופן הבא: מרתיחים מים בסיר ולתוך המים הרותחים מכניסים סיר נוסף, קטן יותר, או קערת נירוסטה ובתוכה מניחים את השוקולד והשמנת. מערבבים עד לקבלת נוזל סמיך וחלק.

• מעבירים את הגנאשים לכלים נפרדים. לאחר שהתקררו, טובלים בהם חצי מהסופגנייה ומפזרים מעל ברס (שבבי אגוזים) / קוקוס / סוכריות צבעוניות.

חנוכה שמח!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

14
מה שהכי בלט במתכון זה שהקמח לא נופה!!
אביה
13
סליחה על ההערה, אבל כאישה חרדית שמשמשת דוגמא במטבח היה עלייך לנפות את הקמח!!! בפרט שאת מראה זאת לכולם. תודה וחג שמח
רינה
12
פשוט יוצא מושלם.
אפרת
11
למה לא ניפית את הקמח????הסופגניות אסורות לאכילה.
חן
10
מוכן ונראה טעים
צבי
9
בס''ד שלום למורן המדור שלך ממש נפלא. אבל,מדוע את לא מנפה את הקמח???? מדוע את לוקחת ישירות מהשקית ושופכת לקערה.וכי הקמח של סוגת הוא חסין מתולעים??
רותי
8
אני ממש אוהבת סופגניות ועוד יותר אוהבת להכין אותם.. אבל משום מה לאחרונה (השנה)יצא לי פיתה במקום סופגנייה :) :( לא יודעת למה.. - עשיתי בדיוק כמו המתכון!! לכן לא מעיזה לנסות עוד מתכון
החיים יפים
7
נראה מעולה..
דינה
6
יצא סופגניות בימקום ריבה יצא בצק
לימור
5
מתלהבים מזה בואו תכתבו בחיפוש של כיכר כך מיצרים סופגניות ותרצו לאכול את המסך
אבי
4
שכחת לנפות? או שהקמח כבר נופה?
אפינית
3
א. הקמח לא מופה ב. אני שונאת שמרים יבשים ג. שמרים וסוכר לא ממש מסתדרים טוב ביחד...
אחת
2
רק שמטעמי פרסומת לסוגת ... בכל אופן מחובתכם לציין שהקמח מנופה כדי שלא יטעו לחשוב שהקמח של סוגת מנופה.וגם של יחשדו חלילה בך...את מקסימה והאתר שודרג בצורה מענינת ומועילה !!!
לאה
1
אני הפכתי את המתכון לחלבי
רבקה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות האוכל: