לכבוד שבת

מתכון לקינוחי כוסות אישיים ומפנקים של קרם לימון עם קצפת

סיפור שחוזר על עצמו מדי שבוע: אנו אוכלים לא מעט בסעודת שבת ומסיימים אותה עם כמיהה חזקה למתוק, אבל קליל - וזה, גבירותיי, אתגר לא פשוט. לכן, כה שמחנו שמצאנו את הקינוח המרענן הזה שניתן לשמור מכוסה במקרר עד שבועיים ואפילו יותר, אם שומרים במקפיא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קינוחי כוסות של קרם לימון עם קצפת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לקרם הלימון:

  • 2 ביצים גדולות
  • 4 חלמונים גדולים
  • 4 עד 6 לימונים, שטופים ומיובשים
  • ½1 כוסות סוכר מגורען
  • 6 כפות מרגרינה בטעם חמאה, חתוכה לחתיכות קטנות

לקצפת:

  • 1 מיכל קצפת צמחית
  • 2 כפות סוכר מגורען

אופן ההכנה:

1. מכינים את קרם הלימון: בקערה בינונית, מקציפים בעדינות את כל הביצים והחלמונים יחד ואז מניחים בצד. מגרדים דק את קליפתם של 4 הלימונים לסיר בינוני. סוחטים מספיק לימונים בכדי להכין כוס מיץ אחת. מוסיפים את המיץ לסיר ומקציפים פנימה את הסוכר.

2. מניחים את הסיר על אש בינונית-נמוכה ומקציפים פנימה את הביצים הטרופות. מבשלים את התערובת, תוך כדי הקצפה או בחישה בכף עץ ללא הפסקה, כדי למנוע רתיחה, עד שהיא מסמיכה, במשך 5 עד 8 דקות.

3. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את המרגרינה, כמה חתיכות בכל פעם - ומקציפים עד שהיא נמסה. מסננים את קרם הלימון דרך מסננת, למיכל פלסטיק או זכוכית. מכסים בניילון נצמד הדוק היטב על פני קרם הלימון ומעבירים למקרר עד שמתייצב, במשך כ-4 שעות.

4. מכינים את הקצפת: מכניסים את הקצפת והסוכר לקערת ערבוב גדולה ומקציפים עד שהתערובת מתחילה להסמיך. ממשיכים להקציף עד שהקרם מתייצב ממש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר