לכבוד שבת

מתכון לעוף צלוי עם חצילים קלויים ברוטב עגבניות וזיתים

עיקרית נהדרת לשולחן השבת מהמטבח הבלקני - שם כולל לכל הארצות השוכנות בסמוך לים השחור והמרכזיות שבהן הן טורקיה, יוון ובולגריה. מכינים את העופות והחצילים בנפרד ולבסוף מאחדים אותם בתבנית אחת עם רוטב עגבניות וזיתים (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוף צלוי עם חצילים קלויים ברוטב עגבניות וזיתים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כרעי עוף שלמים או מחולקים למשולשים ושוקיים
  • 1 חציל, פרוס לרצועות בינוניות
  • מלח גס
  • שמן זית להברשה
  • שמן לטיגון
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 3 עגבניות, חתוכות לקוביות גסות
  • 12 זיתים מגולענים
  • 1/2 בקבוק יין לבן
  • 1/2 צרור שמיר, קצוץ גס
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מסדרים את רצועות החצילים על מגש, מפזרים מעל מלח גס בנדיבות וממתינים 30-60 דקות, כדי שהחצילים יגירו כמה שיותר נוזלים. מעבירים את החצילים לכלי, שוטפים במים את המלח ומייבשים בעדינות עם נייר סופג.

2. בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מסדרים את רצועות החצילים, מברישים אותן בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, עד שהחצילים משחירים בקצוות.

3. בסיר נמוך ורחב, מחממים 5-6 כפות שמן ומטגנים את חלקי העוף על אש גבוהה במשך כ-2 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה.

4. מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים לסיר את שיני השום והעגבניות ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים את הזיתים ורצועות החצילים הקלויות ומערבבים קלות. יוצקים על הכל את היין הלבן ומביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה ככל האפשר ומכסים את הסיר.

5. מבשלים בסיר מכוסה במשך שעתיים ולאחר שעה וחצי מתחילת הבישול מוסיפים את השמיר לסיר. 10 דקות לפני תום הבישול, מסירים את המכסה, מגביהים את האש ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר