תוצרת בית

מתכון לרוטב עגבניות צלויות עם עשבי תיבול - לפסטה, פיצה או כמטבל

כן, אתם יכולים לקנות רוטב עגבניות מוכן, אבל האופציה הזו מסעירה הרבה יותר: מתכון לרוטב עגבניות צלויות עם עשבי תיבול שללא ספק תכינו שוב ושוב. בונוס: הרוטב הזה מעולה לניצול עגבניות שהבשילו יתר על המידה ובמקום לזרוק אותן, יש לכם שימוש מצוין בהן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
רוטב עגבניות צלויות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה110 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 ק"ג עגבניות בשלות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 4-6 שיני שום
  • 2 ענפי רוזמרין טרי
  • קומץ עלי תימין טריים קטנים
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
להרכבת הרוטב:
  • 2 בצלים סגולים, קצוצים דק
  • 2-3 שיני שום, פרוסות דק
  • 2 כפיות תערובת עשבי תיבול איטלקית
  • 1-2 כפיות פפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל שחור
  • 1-2 כפיות סוכר (לא חובה)
  • 1/2 או 1 כוס ציר מרק ירקות (ניתן להחליף במים עם מעט אבקת מרק)

אופן ההכנה:

4 כוסות של רוטב עגבניות

1. מסדרים את העגבניות בשכבה אחת על תבנית גדולה, מזלפים מעל את שמן הזית ומסדרים בין העגבניות את השום, ענפי הרוזמרין ועלי התימין. מפזרים על הכל את הצ'ילי, מלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות.

2. צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30-45 דקות או עד שהעגבניות רכות ומתחילות להיחרך. מוציאים מהתנור.

3. בסיר עמוק, מחממים 2-3 כפות שמן ואז מוסיפים את הבצלים הסגולים ומטגנים אותם לריכוך במשך כמה דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את תערובת עשבי התיבול, הפפריקה, מלח ופלפל שחור והעגבניות הצלויות (כל תכולת התבנית).

4. מערבבים ומפזרים על הכל את הסוכר ועליו יוצקים את ציר המרק. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 15-20 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט. בשלב זה תוכלו לטחון את הרוטב למחית חלקה או להשאירו במרקם גס, לבחירתכם.

ניתן להשתמש ברוטב מיד, להקפיא עד חודש בשקיות זיפלוק (כך קל יותר להפשיר אותו) או בכלי אטום במקרר עד שבוע.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר