מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה ריגטוני ברוטב אדום מוקרם

לכאורה מדובר בשילוב הקלאסי של פסטה ורוטב עגבניות, אך כאן אנחנו משתמשים בפסטה מסוג ריגטוני - צינורות שמנמנים וגדולים מהרגיל שהרוטב האדום עוטף אותם בדיוק מושלם. ארוחה נהדרת שמתקתקים תוך פחות מחצי שעה (מתכונים, אוכל)

כיכראוכל | כיכר השבת |
פסטה ריגטוני ברוטב אדום מוקרם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 15 גרם חמאה או 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 400 גרם קוביות עגבניות משימורים
  • 1/2 כוס מים
  • קורט סוכר (לא חובה)
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 500 גרם פסטה מסוג ריגטוני

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ושומרים בצד 1 כוס ממי הבישול.

2. בסיר עמוק, ממיסים את החמאה עם שמן הזית ומטגנים את הבצלים עד שהם רכים ושקופים. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 30 שניות נוספות.

3. שופכים את חצי כוס המים לקופסת השימורים עם קוביות העגבניות ואז יוצקים הכל לתוך הסיר. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה במשך 5 דקות. יוצקים מעל גם את השמנת וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.

4. ניתן לטחון כעת את הרוטב למרקם חלק, אם רוצים, או להוסיף ישר את הפסטה המבושלת עם כ-1/2 כוס ממי הבישול, כדי לדלל מעט את הרוטב.

מגישים חם עם פרמזן מגורדת מעל ועלי בזיליקום.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר