מה אוכלים היום?

מתכון לריזוטו דלעת וטריק איך לא לערבב אותו ללא הפסקה

מתכון לריזוטו דלעת במרקם קרמי מופלא וצבע נהדר שתאמינו או לא - אין צורך לעמוד ולערבב כל הזמן, כמו שריזוטו אוהב. איך? ובכן, הטריק שלנו זה אפייה קצרה בתנור שחוסכת לכם הרבה עבודה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ריזוטו דלעת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 50 גרם חמאה לא מלוחה
  • 1/2 1 כוס אורז ריזוטו
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 600 גרם דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס יין לבן יבש (או מים או ציר מרק)
  • 1/2 3 כוסות ציר מרק ירקות
  • 2 כפות עלי מרווה קצוצים בצורה גסה
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. בסיר שמתאים גם לאפייה בתנור (רצוי כזה שמגיע עם מכסה), ממיסים 20 גרם חמאה על אש בינונית גבוהה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל שקוף.

3. מוסיפים את המרווה ומטגנים עוד דקה.

4. מוסיפים את הריזוטו ומערבבים, עד שכל גרגרי האורז מצופים בחמאה ושקופים למחצה.

5. יוצקים מעל את היין הלבן ומבשלים במשך כדקה, עד שהנוזל מתאדה.

6. מוסיפים לסיר את קוביות הדלעת, יוצקים מעל את ציר המרק, מערבבים ונותנים לתכולת הסיר להתחמם - אך לא לרתוח.

7. מכסים את הסיר עם המכסה או בחוזקה עם נייר כסף ומכניסים לתנור למשך 25 דקות, עד שהאורז מבושל - אך לא יתר על המידה. מרקם יציב ולא רך מדי. אל דאגה אם יש עודף נוזלים בסיר, זה בסדר. אם האורז עוד לא מבושל, מחזירים לתנור למשך 5 דקות.

8. מוסיפים לסיר את החמאה שנותרה והפרמזן ומערבבים במרץ עד שהדלעת הופכת למחית. הריזוטו צריך להזכיר דייסה במרקמו. אם המרקם סמיך מדי, מתיזים פנימה מעט מים חמים. מגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר