ליד הקפה

מתכון לעוגת קלמנטינות בחושה ואוורירית עם סירופ מתקתק

זה לא חורף אם לא הכנתם לפחות פעם אחת עוגת הדרים נוסטלגית שהריח שלה עוטף החלל בחמיצות מתקתקה. מתכון לעוגת קלמנטינות בחושה ואוורירית עם סירופ נהדר מעל. 10 דקות הכנה, 30 דקות בתנור - והעוגה מוכנה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגת קלמנטינות בחושה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח (לאחר ניפוי)
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס יוגורט רגיל
  • 3 ביצים גדולות במיוחד
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • גרידת קליפה מקלמנטינה אחת

לסירופ:

  • 1 כוס מיץ קלמנטינה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים ומפרדים בנייר אפייה תבנית אינגליש קייק.

2. מניחים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה. מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

3. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

4. בזמן שהעוגה נאפית, מערבבים את מרכיבי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה יותר, עד שהסירופ מקבל מרקם של מייפל.

5. ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ. נותנים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שפורסים ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר