• זמן הכנהשעה ו-30 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לעוגה:
  • 230 גרם חמאה לא מלוחה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½1 כוסות קמח לבן, מנופה
  • ½1 כוסות קמח שקדים, מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס חלב
  • לציפוי השקדים:
  • 115 גרם חמאה
  • 3/4 כוס סוכר חום גולמי
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 2 כוסות שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית עגולה עם קוטר של כ-22 ס"מ

2. מכינים את העוגה: בקערת המיקסר, מקרימים את החמאה והסוכר, עד לקבלת בלילה חלקה, במשך 4-5 דקות.

3. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם ואת תמצית הווניל ומערבבים לאיחוד.

4. בקערה בינונית, טורפים את הקמח הלבן עם קמח השקדים, אבקת האפייה והמלח, עד לאיחוד. מוסיפים את החומרים היבשים למיקסר ומערבבים רק עד לשילובם. מוסיפים את החלב ומערבבים, עד שמתקבלת בלילה חלקה.

5. שופכים את הבלילה לתבנית המוכנה ומעבירים לתנור. אופים עד שהעוגה יציבה, אך עדיין לא אפויה דיה, במשך 25-35 דקות.

6. מכינים את ציפוי השקדים: לאחר שהעוגה נאפתה במשך 15 דקות, ממסים את החמאה בסיר בינוני על אש בינונית. מוסיפים את הסוכר, השמנת, הווניל, המלח והשקדים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהתערובת מסמיכה מעט, במשך 4-5 דקות.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

7. כשהעוגה מתייצבת אך עדיין לא מזהיבה, מוציאים אותה מהתנור ויוצקים מעליה את תערובת השקדים. משתמשים במרית כדי לפזר אותה בעדינות על פני העוגה.

8. מחזירים את העוגה לתנור ואופים עד שהציפוי מבעבע והשקדים מקבלים גוון שחום-זהוב וקלויים, במשך 10-15 דקות נוספות.

9. מוציאים את העוגה מהתנור. נותנים לה להצטנן במשך 10 דקות לכל היותר (כדי ששכבת הקרמל לא תתייצב מדי - מה שמקשה על הוצאת העוגה מהתבנית) ואז מעבירים אותה לצלחת הגשה. נותנים לעוגה להתקרר לגמרי או מגישים אותה חמה.