ליד הקפה

מתכון לריבועי פקאן - קרמל קטנים אך ממכרים

מודה. זו אחת מהעוגות המסוכנות ביותר שיצא לי להכין בתקופה האחרונה (ולא רק בגלל שאני חובבת השילוב של פקאן וקרמל, לא רק). היא טעימה בטירוף ולאחר כמה נסיונות, הגעתי למתכון המנצח שלפניכם (מתכונים, אוכל)

חסי סגל | כיכר השבת |
ריבועי פקאן - קרמל קטנים אך ממכרים (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבצק הפריך:

  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 140 גרם (1 כוס) קמח לבן, מנופה
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כף חלב קר

לתערובת הפקאן:

  • 100 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר חום כהה
  • 50 גרם דבש
  • 1/4 כפית מלח
  • 120 מ״ל שמנת מתוקה
  • 300 גרם אגוזי פקאן קלוייים, קצוצים גס

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית בקוטר של 20 ס"מ בנייר אפיה. בקערת מעבד מזון / מיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים לבצק אחיד, בכמה פולסים קצרים.

2. מרדדים את הבצק לגודל התבנית. מקפיאים לחצי שעה ומחממים תנור ל-170 מעלות.

3. אופים את הבצק הקפוא במשך כ-12 דקות, עד שהוא מקבל גוון זהוב בהיר. משאירים את התנור דולק. מצננים מעט ומכינים את מלית הפקאן: קולים את הפקאן בתנור במשך 10 דקות.

4. בסיר קטן מניחים את החמאה, הסוכר, הדבש, המלח והשמנת המתוקה ומביאים לרתיחה ל-5 דקות, עד שנוצר רוטב חלק וקרמלי.

5. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים. מוזגים מעל הבצק האפוי ואופים עוד 15 דקות. מצננים לחלוטין במשך שעה לפחות ופורסים לריבועים.

הערות:

1. קליית הפקאן איננה חובה, אך היא מוסיפה המון טעם.

2. ניתן להחליף את הסוכר החום בסוכר לבן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר