פרסום ראשון

הגר"י עדס לתלמידיו: 'מי שלא יצביע ג' - אין מקומו בישיבה'

ראש ישיבת 'קול יעקב', הגאון רבי יהודה עדס, נתן הוראה חריגה בישיבה, לפיה, מי שלא יצביע ג' - אין מקומו בישיבה. "אם יש מישהו בחוג אחר או עם מחשבה אחרת - שידע שאין לו מקום בישיבה" (בארץ)

פרסום ראשון: ראש ישיבת 'קול יעקב', הגאון רבי יהודה עדס, החתום על מכתבי מועצת גדולי התורה, נתן השבוע הוראה חריגה בישיבתו, לפיה, מי שלא יצביע ג' - אין מקומו בישיבה. ההקלטה מדבריו הגיעה לידי 'כיכר השבת'.

הגר"י עדס נחשב לאחד מגדולי ראשי הישיבות, אך יחסיו עם דגל התורה ידעו עליות ומורדות בשנים האחרונות. בשנה האחרונה חזר הרב עדס ל'דגל התורה' ומהבחירות המקומיות האחרונות מורה לתלמידיו להיות כפופים למרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי.

בשיחה בפני תלמידיו בישיבתו בשכונת בית וגן בירושלים, הודיע הרב עדס לתלמידים הספרדים כי מי שלא יצביע למפלגת 'יהדות התורה' - אין מקומו בישיבה.

"בחירות זה דבר המסור ללב", אמר ראש הישיבה, "כפי שבפעמיים האחרונות הדפסתי, ר' חיים יאריך מים ביקש לפרסם את דעתי ברבים, כי יש לנו בוגרים בני ישיבות".

הרב עדס המשיך ואמר: "יש לנו חיוב להצביע אות ג', ככה ביקש ר' חיים. אני אומר דבר אחד. אתה נמצא במקום, אתה כפוף למקום. כשאתה בא לבית מלון יש שלט בו כתוב מתי הארוחות. יש כללים בישיבה, תקדים נעשה גם בלי שתשמע.

"בחירות זה דבר המסור ללב, בישיבה כזו רצינית שיש לנו שאנו נמצאים, אני משוכנע שכל אחד מבין מזה דבר המסור ללב. אם יש מישהו בחוג אחר, או עם מחשבה אחרת אז צריך שידע שאין לו מקום בישיבה".

בשלב זה החריף הרב עדס את דבריו בנוגע לאלו שלא מצביעים כפי הוראת רבני הישיבה, והורה לכבות את מכשירי ההקלטה הנמצאים בחדר.

כזכור, בכ"ו באב ה'תשע"ב צורף הגר"י עדס כחבר במועצת גדולי התורה של דגל התורה ביחד עם עוד שמונה חברים נוספים. כעבור עשרה חודשים פרש מהמועצה ומתפקידיו ב'ועד הישיבות' על רקע המחלוקת בציבור הליטאי.

לאחר תקופה הורה הרב עדס לבני ישיבתו: "מרן ראש הישיבה הרב שטיינמן הוא מנהיג הדור, הצדיקות שלו מפורסמת ואחריות הדור נופלת על כתפיו ורק לו אנו מחויבים לשמוע".

לקראת הבחירות לרשויות המקומיות ב-2018 פרסם הרב עדס מכתב שבו כתב: "אני נאלץ לפרוש מהנהגת הציבור על כל המשתמע מכך וזה מחמת שתי סיבות: א. מחמת הבריאות, ב. העול הכבד המוטל עלי בישיבה שאף בזה כמעט ואינני עומד מחמת הבריאות".

בשנה האחרונה, חזר הרב עדס לחתום על מתכבי מועצת גדולי התורה הליטאית, כאשר שמו התנוסס לצד יתר חברי מועצת גדולי התורה על ה'קול קורא' המפורסם לקראת מערכות הבחירות.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (17%)

לא (83%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

78
במה שאנשים רציניים מתעסקים ... והוא חושב שהחברים מקשיבים לו ..
james
77
יישר כח לכולכם כל אחד יצביע או שס או ג שניהם מצויינים. אפשר תמיד יותר טוב... אבל כרגע ברוך ה יש יהודים שלוחי דרחמנא שעושים את העבודה באמת שאם היה אפשר להצביע לשניהם הייתי עושה זאת חבל להתקוטט על הדברים האלו כולם יהודים טובים ששומעים לדעת תורה
יוני
76
הרב עדס לא חייב לאף אחד כלום!!!!!! הבן אדם היה בפוליטיקה עוד לפני הרב עובדיה ואריה דרעי ככה שהוא לא חייב להם כלום....
דודי
הרב עדס היה עוד לפני כולם שם...
יצחק נווה
75
כל בית אב ספרדי ששולח את הילדים שלו למוסדות של הרב עדס מודע לזה באופן שלא מתפרש לשני צדדים שהרב עדס נוקט את העמדות הללו וצורת ההנהגה בישיבה היא שמי שלא שומע להוראות שלו שלא יבוא לישיבה ככה שגם אם 90% מהישיבה הם משפחות שמצביעים ש"ס אבל הם יודעים טוב מאוד לאן הם שלחו ולאן הגיעו ככה שאני אומר לך שבישיב
משה בלנגה
74
חוצפנים עפר לפומייכו איך אתם מעיזים ככה לדבר ולכתוב שטויות ולבזות ככה תלציד חכם מגדולי הדור??? אדם מסוגף, אביו של האב יעקב עדס... כל מי שכתב פה תגובה מזלזת שיעשה חשבון נפש שלא יקרה לו משהו! היזהרו בגחלתן!!! ולגבי הכללים מי שלא נאה לו שלא ילמד שם.. מספיק כל פעם הראש ישיבה אומר משהו וקמים כאלה עם טענו
אהרון
צודק, תודה הלוואי שכל הטיפשים שמגיבים פה נגד הרב עדס יקבלו שכל, ושיבחרו שס, וזהו, מה להם לדבר על גאון כמו הרב עדס?
א
73
לכן שמך רפאל כי אתה זקוק כל יום ל...
תגובה ל59
72
לזה קוראים כפיה דתית
מה נסגר???????
זו הישיבה היחידה בה יש לבחורים קו אחד ברור, ולא כל אחד עושה מה בא לו בראש. כמו בהרבה מקומות, שזה הדבר הכי דבילי לתת לבחורים לעשות מה בא להם בישיבה והעיקר שיהיו רשומים בישיבה וישנו בפנימיות, וישתו מהמים ואת הדם של הראשי ישיבות שנלחמים בשביל קיום הישיבה ואחר כך הבחורים יגידו לראש ישיבה אתה לא תגיד לנ
משה
71
יש לבדוק את ההבטים הפליליים של התבטאום אומללה זו.
רפאל
70
מתבישים במה שהם
רפי
69
חבל שכל כמה חודשים מזגזגים בישיבה הזאת במי ליתמוך מקום לא ברור ביכלל חבל שמפרסמים כאלה אמירות
ישראל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: