• זמן הכנהשעה ו-10 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לבצק:
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כף פודינג וניל
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • קורט מלח
  • 1 כוס מים פושרים
  • 4 כוסות קמח לבן, מנופה
  • למילוי:
  • ממרח אגוזי לוז
  • אגוזי לוז שלמים קלויים - לא חובה

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מניחים את הפודינג, השמרים, הסוכר, גרידת הלימון, המלח והקמח ומערבבים היטב. מוסיפים שתי ביצים, השמן והמים ומעבדים לבצק רך ונעים (10 דקות לישה). לשים עוד כ-2 דקות בידיים ומשמנים את הבצק עם מעט שמן. מכסים להתפחה עד להכפלת הנפח.

2. מרדדים את הבצק לעלה דק (נעזרים בקמח, במידת הצורך). קורצים עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול כפית ממרח שוקולד ואגוז לוז שלם. סוגרים ומהדקים היטב.

לאוזני המן במילוי קרם נוזלי: מכינים כדורים מנייר כסף, עוטפים בנייר אפיה ומניחים במרכז כל עיגול. סוגרים לצורת אוזני המן.

3. מניחים בתבנית המרופדת בנייר אפיה ומתפיחים במשך 20 דקות. מברישים בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. אופים במשך כ-20 דקות, עד לקבלת גוון זהוב כהה.

4. לאחר צינון, שולפים את הכדורים מהעוגיות הריקות ומזלפים פנימה קרם שוקולד (גם כאן מומלץ להניח במרכז אגוז לוז שלם קלוי).

הערה:

גודל הכוס במתכון מתייחס לכוס מדידה של 250 מ"ל.