זריזין מקדימין

מתכון לאוזני המן מבצק שמרים במילוי ממרח אגוזי לוז - של אושרית אברג'יל

חג הפורים יחול בעוד כשבוע ומחר נהנה כולנו מיום חופש שמאפשר לנו להתחיל להתכונן ליום השמח ביותר בשנה ולהכין אוזני המן פריכות מבחוץ, רכות מבפנים וטעימות ברמות. המלצה של אושרית: הכינו כמות מספקת ואתם מסודרים למשלוחי מנות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
אוזני המן מבצק שמרים במילוי ממרח אגוזי לוז - של אושרית אברג'יל (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

לבצק:
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כף פודינג וניל
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • קורט מלח
  • 1 כוס מים פושרים
  • 4 כוסות קמח לבן, מנופה
למילוי:
  • ממרח אגוזי לוז
  • אגוזי לוז שלמים קלויים - לא חובה

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מניחים את הפודינג, השמרים, הסוכר, גרידת הלימון, המלח והקמח ומערבבים היטב. מוסיפים שתי ביצים, השמן והמים ומעבדים לבצק רך ונעים (10 דקות לישה). לשים עוד כ-2 דקות בידיים ומשמנים את הבצק עם מעט שמן. מכסים להתפחה עד להכפלת הנפח.

2. מרדדים את הבצק לעלה דק (נעזרים בקמח, במידת הצורך). קורצים עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול כפית ממרח שוקולד ואגוז לוז שלם. סוגרים ומהדקים היטב.

לאוזני המן במילוי קרם נוזלי: מכינים כדורים מנייר כסף, עוטפים בנייר אפיה ומניחים במרכז כל עיגול. סוגרים לצורת אוזני המן.

3. מניחים בתבנית המרופדת בנייר אפיה ומתפיחים במשך 20 דקות. מברישים בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. אופים במשך כ-20 דקות, עד לקבלת גוון זהוב כהה.

4. לאחר צינון, שולפים את הכדורים מהעוגיות הריקות ומזלפים פנימה קרם שוקולד (גם כאן מומלץ להניח במרכז אגוז לוז שלם קלוי).

הערה:

גודל הכוס במתכון מתייחס לכוס מדידה של 250 מ"ל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר