באנו לעזור

4 סיבות אפשריות למה הבצק לא תופח

למה הבצק לא תופח זו אחת השאלות הנפוצות ביותר בתהליך האפייה. אמנם אנחנו לא איתכם שם במטבח, אך אלה ארבע הסיבות המרכזיות שחשוב לשים לב אליהן בעת ההתפחה כדי לקבל בצק אוורירי וטוב לעבודה. תודו לנו אחר כך (מדריך, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
למה הבצק לא תופח? (צילום: shutterstock)

השמרים ישנים

זו כנראה הסיבה השכיחה ביותר לכך שהבצק אינו תופח. אנחנו יודעים שזה מתסכל, אבל אם פג תוקפם של השמרים, הבצק לא יתפח ואתם תקבלו לחם במרקם של אבן.

הקפידו לאחסן את השמרים כראוי, במקום קריר ומוצל, ולא להשתמש בהם אחרי שתאריך התפוגה שלהם עובר.

המים חמים מדי

כן, שמרים אוהבים סביבה חמימה, וזו הסיבה שאנחנו בדרך כלל מוסיפים מים פושרים או חלב לבצק. עם זאת, אם המים או החלב חמים מדי, הם "יהרגו" את השמרים. הטמפרטורה הטובה ביותר של המים צריכה להיות בין 35 מעלות ל-40 מעלות.

טמפרטורת ההתפחה

אם המטבח קר מדי, הבצק לא יתפח. שמרים תופחים בסביבה חמימה ונטולת רוח. הניחו את קערת הבצק באזור חמים.

אין לכם סבלנות

סבלנות היא מילת המפתח כשזה מגיע להתפחה. לפעמים הבצק יצטרך 2-3 שעות כדי לתפוח כמו שצריך. תנו לו קצת זמן. אחרי הכל, אתם אופים לחם, לא מצות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר