בעיצובו של מעצב העל היפני

מרהיב: הכירו את העטיפות שהופכות מתנות ללחם

המעצב היפני איפיי צוג'יו משיק סדרת ניירות עטיפה ייחודית שמדמה כיכרות לחם טריים - גם במראה וגם במרקם, והופך כל מתנה לחוויה מפתיעה, חמימה ויצירתית (בעולם)

העטיפות של איפיי (צילום: יצרן)

איפיי צוג'יו (Ippei Tsujio) הוא מעצב גרפי ומעצב מוצר יפני, שפועל מטוקיו ומייסד סטודיו TOAL. הפרויקט החדש שלו, Bakermee, מציג סדרת ניירות עטיפה שמדמים במדויק כיכרות לחם טריים – לא רק במראה, אלא גם במגע. צוג'יו בחר בנייר מחוספס במיוחד, שמרגיש כמו קרום לחם אמיתי, ומוסיף ממד חושי נוסף לחוויית קבלת המתנה.

הסדרה כוללת שלושה דגמים עיקריים:

  • KACHIKACHI – דגם בהשראת בגט קלאסי, שמתאים במיוחד לפריטים גליליים וארוכים.
  • SAKUSAKUעיצוב בהשראת דניש, עם שכבות בצק, שמתאים למתנות קטנות.
  • HUKAHUKA – עיצוב שוקופאן יפני רך, שמתאים לקופסאות ומתנות מרובעות.
העטיפות של איפיי (צילום: יצרן)
העטיפות של איפיי (צילום: יצרן)

כל סט כולל שלושה גיליונות בגודל A2, כך שאפשר לעטוף גם מתנות גדולות, וגם להשתמש בנייר ליצירה של עטיפות ספרים, מעטפות או פרויקטים אישיים נוספים לאחר פתיחת המתנה.

הניירות מגיעים עם מדבקות מיוחדות, שמאפשרות להוסיף ברכה אישית בעיצוב חמאה או ריבה – להשלמת האשליה של מאפה טרי מהתנור.

הפרויקט, שהתחיל כרעיון קונספטואלי, הפך במהירות למוצר מבוקש וזמין לרכישה אונליין. העיצוב של צוג'יו זכה להתלהבות רבה ברשתות החברתיות ובאתרי עיצוב בינלאומיים, בזכות היכולת להפוך רגע שגרתי של הענקת מתנה לחוויה מפתיעה, חמימה ומשעשעת.

העטיפות של איפיי (צילום: יצרן)
העטיפות של איפיי (צילום: יצרן)

מעבר לאסתטיקה, צוג'יו מדגיש את החשיבות של מגע ותחושה בעיצוב – לא רק לראות, אלא גם להרגיש את ה"קרום" של הלחם, ולהפוך כל מתנה לאירוע קטן של שמחה והומור.

צוג'יו עצמו מוכר בזכות גישה חדשנית ומשועשעת לעיצוב יומיומי, עם דגש על הפתעה ושימושיות. בעבר יצר גם נייר עטיפה שמדמה מרכיבי המבורגר, וכעת ממשיך להפתיע עם הלחמים המדויקים שלו.

שלא תאכלו את זה בטעות. עטיפה בצורת באגט (צילום: יצרן)

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (84%)

לא (16%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
איזה עיצוב משעמם
יעל
1
מכוער
גאון

אולי גם יעניין אותך:

עוד במעניין: