תרבחו ותסעדו

מתכון למופלטה מסורתית של מורן פינטו

חג האמונה כבר כאן - ובימים כאלה, כולנו זקוקים למנה גדושה של אמונה. רצוי עם הרבה דבש וחמאה בצד. מורן פינטו עם מתכון למופלטה מסורתית דקיקה וטעימה שכולם יכולים להכין, גם אם אתם לא מרוקאים. תרבחו ותסעדו! (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מופלטה מסורתית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח, מנופה
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • עד 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • שמן

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל המרכיבים, מלבד השמן, עד לקבלת בצק ונותנים לו לנוח במשך 15 דקות.

2. יוצרים כדורים שווים מהבצק ומסדרים אותם בקערה משומנת. נותנים להם לנוח במשך 15 דקות נוספות.

3. מחממים מחבת טפלון משומנת קלות. בידיים משומנות, לוקחים כדור בצק, משטחים אותו מניחים במחבת, מטגנים 10 שניות, ובמקביל משטחים את כדור הבצק הבא. הופכים את המופלטה שבמחבת ועליה מניחים את המופלטה החדשה. מטגנים 10 שניות ובינתיים משטחים מופלטה נוספת. הופכים את המופלטות שבמחבת, מניחים עליהן את המופלטה החדשה וכך חוזרים על הפעולה עד ש-20 מופלטות מיטגנות ביחד.

4. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם דבש וחמאה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר