• זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לבצק:
  • 10 גרם שמרים יבשים + 1 כף מים + 1 כף סוכר
  • 500 גרם קמח לבן, מנופה
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 120 גרם סוכר לבן
  • קורט מלח
  • 200 מ״ל חלב, בטמפרטורת החדר
  • למלית השוקולד:
  • 200 גרם חמאה
  • 250 גרם שוקולד מריר איכותי
  • קורט מלח
  • 175 גרם סוכר לבן
  • 60 גרם קקאו, מנופה
  • לסירופ הסוכר:
  • 100 גרם סוכר
  • 120 מ"ל מים
  • 1 ביצה - להברשה

אופן ההכנה:

אאא

הכנת המלית:

1. ממסים את החמאה והשוקולד במיקרוגל, בפולסים קצרים.

2. מוסיפים את המלח, הסוכר והקקאו ומערבבים עד לאיחוד.

3. מקררים במשך שעה בטמפרטורת החדר. (ניתן לצנן במקרר ולערבב מיד פעם). חשוב שהמלית תהיה יציבה בעת המריחה על הבצק. 

הכנת הבצק:

4. בקערה קטנה מניחים את השמרים, כף המים וכף הסוכר. מערבבים ומניחים למנוחה של 10 דקות, עד שנוצרים קצף ובועות.

5. מניחים את כל חומרי הבצק (מלבד החלב) בקערת המיקסר, כולל תערובת השמרים. מתחילים לערבל במהירות נמוכה.

6. מוסיפים בהדרגה את החלב, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה (כמות החלב תלויה בסוג הקמח ובמזג האוויר המשתנה - חורף / קיץ). הבצק יהיה מעט דביק וזה בסדר. מערבלים במשך 10 דקות (מפעילים טיימר).

7. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר. מאחדים לכדור ומקמחים היטב מכל הצדדים.

8. מחזירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי. (הבצק לא מאוד תופח וכך זה אמור להיות.)

9. מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים לשני חלקים שווים.

10. מרדדים על משטח מעט מקומח שני עלים מלבניים, דקיקים ככל האפשר.

11. מורחים מחצית ממלית השוקולד היציבה על כל מלבן ובזהירות מקפלים לשניים (לצורת ספר סגור).

12. מרדדים שוב (המלית בורחת, המשטח מלוכלך וזה מצוין. זה כל הטעם של הרוגלך).

13. בעזרת סכין חדה או גלגלת, חותכים לצורת 10-12 משולשים שווים ואחידים.

14. מגלגלים כל משולש מהבסיס עד לשפיץ לצורת רוגלע.

15. מניחים בתבנית עגולה עם קוטר של 22-24 ס״מ, המשומנת, במרווחים אבל די צמודים.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

16. נותנים להם לנוח שעה (לא פחות).

הכנת סירופ הסוכר:

17. בסיר קטן מרתיחים את הסוכר והמים, עד שהסוכר נמס והתערובת מבעבעת. מניחים בצד לצינון.

18. מחממים תנור ל-170-175 מעלות. מורחים בעדינות ביצה על הרוגלך שתפחו.

19. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 12-20 דקות, עד שהמאפים זהובים גם בתחתית.

20. מיד כשמוציאים מהתנור, מזגגים את סירופ הסוכר מעל.

הערות:

הכמויות במתכון מתייחסות לשתי עוגות.

הרוגלך במיטבם ביום הכנתם, טריים וחמים ונשמרים מעולה כשהם עטופים היטב במקפיא או בקופסא סגורה גם ביום שאחרי.