"רעידת אדמה"

דיווח: כך מנדלבליט ואשכנזי שיבשו חקירה

פרשנית 'חדשות 13' פרסמה דיווח ממנו עולה לכאורה התנהלות מקוממת של היועמ"ש מנדלבליט וגבי אשכנזי; שר המשפטים היוצא אמיר אוחנה דורש לחקור זאת בהקדם (בארץ)

קובי רוזן | כיכר השבת |
מנדלבליט ואשכנזי (צילום: מרים אלסטר, יונתן זינדל / פלאש 90)

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, שיבש חקירה באופן חמור ביותר - כך לפי דיווח של פרשנית 'חדשות 13' איילה חסון.

האירוע התרחש, כך לדבריה, במהלך 'פרשת הרפז', ובהקלטות שטרם פורסמו נשמע מנדלבליט שכיהן אז כפרקליט צבאי ראשי אומר לגבי אשכנזי (הרמטכ"ל דאז): אני אסגור לך את הענין.

חסון הוסיפה שהיא אולי עוברת על החוק כשהיא מפרסמת זאת, אך המשיכה לצטט: "אני אדאג שהסגנית שלי תסגור את זה, אני אקבע לה; אני אדאג ששוקי למברגר (מבכירי הפרקיטות) יהיה, ויטה את הכף לטובתנו".

לפי הדיווח, אשכנזי השיב אז לפצ"ר: "המפכ"ל (דודי כהן) איתנו. הוא הבטיח שהוא דואג לנו".

בעקבות כך פרסם שר המשפטים אמיר אוחנה, בפוסט הפרידה שלו מתפקידו זה, את הדברים הבאים: "מה שחושפת בימים האחרונים העיתונאית איילה חסון, אמור להיות רעידת אדמה של ממש".

אוחנה: "לחשוף הכל". ארכיון (צילום: דוברות)

"אם הכל יעבוד כמתוכנן, אסיים השבוע את כהונתי כשר המשפטים", כתב אוחנה. "זמן סיכומים עוד יגיע, אבל אני עוזב בדאגה גדולה: הגעתי לתפקיד עם הרבה ידע על מערכת המשפט, כמי שעסק בתחום וספג לא מעט שעות בית משפט ופרקליטות".

"הגעתי מודאג – אני עוזב הרבה, הרבה, ועוד כמה פעמים הרבה יותר מודאג. רבים שקדמו לי זיהו במערכת המשפט חולי, נקמנות, היעדר שקיפות, ריקבון ועוד שלל תארים. אבל מה שחושפים כמה עיתונאים אמיצים בעת האחרונה (להבדיל ממדבררי המערכת, ועל כך אולי ארחיב בהזדמנות אחרת, שאיבדו מזמן את הזכות להיקרא 'עיתונאים') ראו למשל מה שחושפת בימים האחרונים העיתונאית איילה חסון, אמור להיות רעידת אדמה של ממש".

לדבריו, "אם הדברים לא היו משרתים את אג'נדת 'רק לא ביבי', אין לי ספק שכך גם היה. יש במערכת גם אנשים המכירים באמור לעיל, אך יש פחד גדול ואימה לתת לדברים פומבי. כל מי שעיניו בראשו רואה את הירידה חסרת התקדים באמון הציבור בפרקליטות ובייעוץ המשפטי לממשלה, ורק מי שהדבר איננו מדאיג אותו יכול להתעלם מכך".

"זה היה צריך להיות בראש ובראשונה אינטרס של מי שמערכות אכיפת החוק והמשפט יקרות לליבו – ובראשם היועץ המשפטי לממשלה – לבצע בהן בדיקה מקיפה, כוללת ושקופה לעיני הציבור. לחזק את אמון הציבור במערכות".

אוחנה תיאר: "לצערי זה לא קורה. המערכות נגועות עמוק מדי בניגודי עניינים, בקשרים אישיים, קליקות ושיקולים זרים המונעים זאת. החשדות הולכים ומתרבים, אבל היום גם אין פרקליט מדינה שיבדוק אותן. בינתיים, יש פרקליט מדינה לשעבר שנכנס למערכות משרד המשפטים, לכאורה בניגוד לחוק".

בשלב זה הצהיר השר היוצא על כוונותיו: "על כן החלטתי להיפגש מחר בבוקר עם מבקר המדינה ולבקש ממנו להיכנס לעובי הקורה. פשוט – אין גורם אחר שיכול לקיים בקרה כוללת ואפקטיבית על הרעות החולות שבמערכת. לנציב הביקורת על הפרקליטות, אדם שיש לי הערכה רבה מאוד אליו – השופט רוזן – אין את הסמכויות בחוק לבצע זאת".

"אם מבקר המדינה ימנע מלבצע את הבדיקה, אשקול הקמת ועדת בדיקה ממשלתית לבדיקה כוללת של כל הטענות החמורות המתרבות ונערמות", סיים אמיר אוחנה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר