מתכונ(נ)ים לשבועות

מתכון לעוגת גבינה קלאסית עם ציפוי שוקולד מומס

המתכון הזה משלב בין בסיס עוגיות פריך לקרם שמנת נימוח וטפטוף של שוקולד - קלאסיקה, אבל עם טוויסט. כי עם כל הכבוד לעוגת הגבינה הפשוטה שאתם מכינים מדי שבת, לחג השבועות מגיע קצת יותר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגת גבינה קלאסית עם ציפוי שוקולד מומס (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

לבסיס:
  • 18 ביסקוויטים
  • 1/4 כוס סוכר מגורען
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 8 כפות חמאה לא מלוחה, מומסת
לקרם השמנת:
  • 680 גרם גבינה שמנת, מרוככת
  • 1 כוס סוכר
  • 1/3 כוס יוגורט יווני או שמנת חמוצה
  • 5 ביצים
  • ½1 כפות תמצית וניל
לציפוי:
  • 1/2 כוס שוקולד מריר, מומס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים קלות תבנית בגודל 22 ס"מ על 33 ס"מ בתרסיס שמן ומרפדים בנייר אפייה.

2. מכינים את הבסיס: בקערת מעבד מזון, טוחנים את הביסקוויטים דק. מעבירים את הפירורים לקערה בינונית ומנגבים את קערת מעבד המזון.

3. מוסיפים את הסוכר, הקינמון והמלח לפירורי הביסקוויטים ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד שהפירורים לחים באופן אחיד. שופכים את תערובת הפירורים לתבנית המוכנה ולוחצים לשכבה אחידה.

4. אופים את הבסיס במשך 8-9 דקות, או עד שהקצוות מזהיבים קלות. נותנים לבסיס להתקרר לטמפרטורת החדר. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות.

5. מכינים את קרם השמנת: מכניסים את גבינת השמנת והסוכר לקערת מעבד המזון ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה, במשך 1-2 דקות. מוסיפים את היוגורט, הביצים ותמצית הווניל וממשיכים לעבד עד שהבלילה חלקה ואחידה, במשך כדקה נוספת.

6. שופכים את תערובת גבינת השמנת על הבסיס המצונן. אופים עד שהיא מזהיבה קלות ויציבה בקצוות, אך עדיין מעט לחה במרכז, במשך 30-35 דקות.

7. לסיום: מצננים במקרר עד שהעוגה קרה ויציבה לחלוטין (במשך 30 דקות עד שעה, או במשך לילה) ואז חותכים לריבועים ומזלפים מעל את השוקולד המומס. מגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר