מתכונ(נ)ים לשבועות

מתכון לעוגת גבינה וחמאת בוטנים בציפוי גנאש שוקולד - ללא אפייה

אוהבים לאכול חמאת בוטנים עם כפית, הישר מתוך הצנצנת? אז שדרגנו לכם את החוויה הזו, רק בצורה של עוגת גבינה. עוגת הגבינה-בוטנים-שוקולד הזו עשירה וקרמית להפליא וכאמור, לא נדרשת הפעלת תנור כדי להכין אותה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ללא אפייה: עוגת גבינה וחמאת בוטנים בציפוי גנאש שוקולד (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • ¼1 כוסות פירורי עוגיות אוראו
  • 1/4 כוס חמאה, מומסת
  • 500 גרם גבינת שמנת, מרוככת
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם שוקולד חלב, קצוץ
  • ½1 כוסות שמנת מתוקה, מחולקות לשניים

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית, מערבבים היטב את הפירורים והחמאה.

2. מעבירים לתבנית קפיץ בקוטר 22 ס"מ ולוחצים לשכבה אחידה. מקררים במשך 10 דקות.

3. מערבבים את גבינת השמנת, חמאת הבוטנים והסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים חצי מכמות השוקולד ומערבבים היטב.

5. מקציפים פנימה כוס אחת מהשמנת. מקררים במשך 3 שעות.

6. בקערה קטנה, מחממים במיקרוגל את השמנת הנותרת יחד עם השוקולד הנותר, בחום גבוה, במשך דקה. מקררים מעט.

7. יוצקים מעל עוגת הגבינה. מקררים עד להתייצבות. טרם ההגשה, מעבירים סכין סביב שפת התבנית כדי לשחרר את העוגה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר