ליד הקפה

מתכון לעוגת חלבה ושוקולד צ’יפס, פרווה - של חסי סגל

עוגה עסיסית, רטובה, רכה ונימוחה כל כך שאי אפשר להפסיק לאכול וליישר (אבל אל תגלו). היא קלה להכנה ומהירה ותלך נהדר גם עם הקפה של שבת בבוקר וגם כקינוח לאחר הארוחות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגת חלבה ושוקולד צ’יפס פרווה - של חסי סגל (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 300 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית מחית וניל (אם אין - לא חובה)
  • 150 גרם טחינה
  • 180 מ״ל שמן
  • 50 מ״ל מים
  • 225 גרם קמח לבן, מנופה
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפיה
  • 100 גרם שוקולד צ’יפס + 1 כף קמח לבן, מנופה

לקישוט (לא חובה):

  • 50 גרם שוקולד מריר, מומס
  • 1 כפית שמן
  • חוטי חלבה / חלבה מפוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מקציפים בקערת מיקסר את הביצים, הסוכר, המלח והווניל, במשך 5-7 דקות, במהירות גבוהה.

2. לאחר ההקצפה ותוך כדי ערבול, מוסיפים את הטחינה, השמן והמים.

3. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם האבקת האפייה ומוסיפים לתערובת בתנועות קיפול.

4. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח והשוקולד צ’יפס (כדי שלא ישקעו בעוגה) ומוסיפים לתערובת בתנועות קיפול קצרות.

5. מוזגים לתבנית רחבה בקוטר 30 ס״מ או לשתי תבניות אינגליש קייק קטנות המרופדות בנייר אפיה ואופים במשך 40-50 דקות. תוחבים קיסם למרכז העוגה ואם הוא יוצא עם פירורים לחים, היא מוכנה. כל תנור פועל אחרת, לכן חשוב להתחיל לבדוק לאחר 30 דקות.

6. מערבבים את השוקולד המומס והשמן.

7. מצננים את העוגה, מוזגים מעל את השוקולד ומקשטים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר