אח, רימון רימון. בכל ערב ראש השנה מחדש אנו דוחים את קילופו עד הרגע האחרון, כשכבר אין בידנו ברירה. הפרדת הגרעינים משאר חלקי הפנים המיותרים שבו, נדמית כמשימה מייגעת עד בלתי אפשרית, אלא אם כן מכירים את הטריק הגאוני הזה: שיטה קלה בת ארבעה שלבים בסך הכל, לקילוף רימון, מבלי להכתים את האצבעות (או להרוס את דלפק המטבח).
כיצד לקלף רימון
בעזרת סכין, סמנו את הפרי לרבעים.
השתמשו בסכין חדה ובזהירות רבה צרו ארבעה קווי חיתוך עמוקים על קליפת הרימון.
שברו את הרימון לארבעה חלקים, בעזרת הידיים.
הניחו את ארבעת הפלחים בתוך קערה המלאה במים.
השתמשו באצבעותיכם כדי להפריד את הגרעינים מהבשר, מתחת למים. (שלב נוסף אופציונלי: להתפעל כמה קל לעשות זאת).
השתמשו במסננת כדי "לדוג" את הגרעינים.
וזה הכל. תיהנו מאבני חן אדומות וטעימות והעיקר, שירבו זכויותיכם רימון.
4 | יש דרך נוספת 20/09/2020 |
2 | הרימון | סתם מישהו 16/09/2020 |
1 | הלרדת גרעיני הרימון | עקרת בית 16/09/2020 |