ליד הקפה

מתכון לעוגת שמרים שוקולד עשירה בטירוף - פרווה בטעם חלבי

סוף סוף זה קרה וכן, אני מתרגשת. מקץ הרבה הרבה ניסיונות, הכנתי עוגת שמרים במילוי שוקולד, שהיא פרווה ועדיין מושלמת, שגם חובבי חמאה מושבעים לא יבחינו בהיעדרה. על מה ההתלהבות, אתם תוהים? בטח שמתם לב שהמתכונים הפרווה שלי הם ללא תחליפי חמאה (מי אמר מרגרינה?!). אני מקפידה להשתמש בחומרים פרווה, משובחים בבסיסם - ולהוציא מהם את המיטב ולכן, אני לא ממליצה להתפשר ולחפש תחליפים לשמרים האלה. לאחר שתנסו אותם, לא תחזרו אחורה. מבטיחה (מתכונים, אוכל)

חסי סגל | כיכר השבת |
בטעם חלבי: עוגת שמרים שוקולד פרווה (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן, מנופה
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 100 מ״ל שמן קנולה
  • 100 גרם סוכר + 1 כף
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • 1 כפית מחית וניל (לא חובה)
  • 1 כפית מלח
  • 100 מ״ל מים פושרים + 1 כף

למלית השוקולד:

  • 100 גרם שמן קוקוס נוזלי
  • 100 גרם חמאת אגוזי לוז
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • קורט מלח
  • 175 גרם סוכר
  • 60 גרם קקאו, מנופה

לציפוי:

  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 70 מ״ל שמן קנולה
  • 50 גרם אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים דק

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה מניחים כף סוכר, את השמרים וכף מים. מערבבים ומניחים בצד ל-10 דקות, עד ליצירת קצף ובועות.

2. מניחים את כל חומרי הבצק (מלבד המים) בקערה, כולל תערובת השמרים. מתחילים לערבל במיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את המים, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה. הבצק מעט דביק וזה בסדר. מערבלים בסך הכל במשך 10 דקות (מפעילים טיימר). מוציאים את הבצק מקערת המיקסר. מאחדים לכדור ומשמנים היטב מכל הצדדים. מחזירים לקערה ועוטפים בניילון נצמד. מתפיחים במשך שעה-שעה וחצי (הבצק לא מאד תופח וזה בסדר).

3. לבינתיים, מכינים את מלית השוקולד: ממסים במיקרוגל את השוקולד. מוסיפים את שמן הקוקוס, חמאת אגוזי הלוז, המלח, הסוכר והקקאו ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים במקרר עד ההרכבה (לא יותר מחצי שעה). אם המלית מאד מתקשה, מחממים לכמה שניות בודדות ומערבבים לקבלת מרקם של ממרח.

4. מחממים תנור ל-175 מעלות. מוציאים את הבצק מהקערה ומרדדים על משטח מקומח גדול, לעלה מלבני דקיק, כמה שאפשר. (אם הבצק מתנגד, נותנים לו מנוחה של 5 דקות והוא מתגמש). מורחים בעזרת פלטה את מלית השוקולד היציבה (שומרים כמה כפות מהמלית לציפוי) על כל המלבן ומגלגלים לרולדה ארוכה. חוצים במרכז ל-2 חלקים. מורחים על רולדה אחת מלית שוקולד (ראו בתמונה). מניחים בצורת בורג את 2 הרולדות בתבנית המרופדת בנייר אפיה (תבנית ארוכה באורך 30 ס״מ / 2 תבניות אינגליש קייק. אם אין תבנית באורך 30 ס״מ, מחלקים את הרולדה ל-4 חלקים). מניחים להתפחה של שעה, מכוסה, עד שהרולדה מכפילה את נפחה. לאחר מכן, אופים במשך 35-40 דקות. מצננים.

(צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
(צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
(צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")

5. מכינים את הציפוי: ממסים את השוקולד במיקרוגל, בפולסים קצרים, להמסה ולקבלת שוקולד מבריק. מוסיפים את השמן והאגוזים הקצוצים ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים את העוגה על רשת התנור (מעל נייר אפייה). מוזגים את הציפוי לאורך העוגה / עוגות.

(צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")

הערות:

1. שמן קוקוס וחמאת אגוזי לוז ניתן לקנות בחנויות טבע או בסופרים מסוימים, באזור הממרחים.

2. את חמאת אגוזי הלוז ניתן להחליף בחמאת בוטנים.

3. לא ניתן להחליף את שמן הקוקוס בשמן רגיל.

4. שמן הקוקוס לא מורגש בטעם, אבל בגדר חובה למרקם העוגה.

5. ניתן לוותר על ציפוי העוגה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר