מה נאכל היום?

מתכון לספגטי אליו אוליו: פסטה קלאסית וטעימה אש עם שמן זית וצ'ילי

יש ימים שבהם אנו הופכים את כל המטבח וטורחים בהכנת מנות גורמה מושקעות בטירוף - ויש ימים בהם נעשה כמעט הכל כדי לא להכין ארוחת ערב. ספגטי אליו אוליו מיועד לימים האלו. הגרסה שלנו למנת הפסטה המסורתית הנפוליטנית דורשת רק 20 דקות הכנה (וחמישה מרכיבים בלבד). כמה טיפים: ראשית, כדאי להשתמש בשמן זית באיכות גבוהה, מכיוון שהוא אחד מכוכבי המתכון הזה. שנית, בשלו את תערובת השמן-שום במחבת גדולה וגבוהה, כדי שתוכלו להקפיץ במרץ בזמן הוספת האטריות. פעולה זו תקל עליכם להשיג רוטב מבריק ויפהפה (מתכונים, אוכל)

טעימה אש: פסטה אליו אוליו עם שמן זית וצ'ילי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • מלח גס
  • 340 גרם פסטה ארוכה מסוג ספגטי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 8 שיני שום קלופות ופרוסות דק
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס + יותר, לפי הצורך
  • גבינת פרמזן מגורדת דק, פטרוזיליה קצוצה ומלח גס - לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים ומתבלים בנדיבות במלח גס. מבשלים את הפסטה במשך 2 דקות פחות מהמצוין על גבי החבילה. שומרים כוס אחת של מי פסטה בצד.

2. לבינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, על אש בינונית. מוסיפים את השום והצ'ילי ומבשלים, תוך כדי ערבוב תדיר, עד שהשום רוחש וזהוב, במשך כ-3 דקות.

3. בעזרת מלקחיים מעבירים את הפסטה מהמים ישירות לתערובת שמן הזית והשום. מוסיפים חצי ממי הפסטה השמורים ומבשלים תוך הקפצה נמרצת, עד שהרוטב מצפה את הפסטה קלות. (ניתן להוסיף עוד מי פסטה לפי הצורך.)

4. מחלקים את הפסטה בין ארבע קערות ומקשטים בעוד צ'ילי גרוס, גבינת פרמזן, פטרוזיליה ומלח גס, אם משתמשים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר