פסטה בטטה מוקרמת
פסטה בטטה מוקרמת (צילום: NastyaSensei)
  • זמן הכנהשעה ו-30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לפסטה:
  • 2 בטטות בינוניות, לא מקולפות
  • 3 כוסות קמח, מנופה
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן קטן של עלי מרווה (לא חובה אם אתם לא מתחברים לטעם)
  • 60 גרם חמאה
  • 4 שיני שום, מגורדות
  • 1 כף קמח, מנופה
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 2 כוסות שמנת מתוקה
  • פלפל שחור
  • 1/2 כוס פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

אאא

מכינים את הפסטה:
1. דוקרים את הבטטות בעזרת מזלג מכל הכיוונים, מניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 50-60 דקות, עד שהקליפה מתכווצת והבטטות רכות מאוד. נותנים לבטטות להצטנן, מקלפים את הקליפה ומועכים אותן לפירה.

2. למעבד מזון, מעבירים 1/2 1 כוסות מפירה הבטטה, מוסיפים את הקמח ומעבדים ביחד בעזרת וו לישה עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים בידיים במשך 2-3 דקות. מכסים את הבצק ומניחים אותו במקרר במשך שעה.

3. בעזרת מכונת פסטה, מרדדים את הבצק חלקים חלקים ואז חותכים כל חלק לפסטה פטוצ'יני - רצועות ארוכות ורחבות.
אם אין לכם מכונת פסטה, מחלקים את הבצק ל-4, מרדדים כל חלק לעלה דק וחותכים אותו בעזרת סכין לרצועות ארוכות ורחבות בגודל שווה.

4. מביאים לרתיחה סיר מים גדול מלא במים וכשהמים רותחים, מכניסים פנימה את הפסטה, מבשלים במשך 3 דקות ומסננים את הפסטה.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

מכינים את הרוטב:
5. בסיר רחב ועמוק או מחבת רחבה ועמוקה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים אותם עד שהם פריכים. מוציאים אותם לצלחת מרופדת בנייר סופג.

6. בעזרת נייר סופג, סופחים את השמן מהסיר, מוסיפים את החמאה וממיסים אותה. כשהחמאה נמסה, מוסיפים את השום, מטגנים במשך 1-2 דקות, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהרוטב מתעבה. מוסיפים את היין, מערבבים ואז מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים עד שהרוטב סמיך ומבעבע. מוסיפים את הפרמזן, מתבלים במלח, נותנים ערבוב אחרון ומסירים מהאש.

7. מוסיפים את הפסטה לרוטב, מערבבים בעדינות, מחלקים לצלחות, מקשטים בעלי מרווה ומגישים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות