ירידה במאומתים?

ד"ר מיסקין: יש תחלואה חבויה במגזר החרדי

"הציבור החרדי לא יצא מהקורונה", כך מבהיר ד"ר יאן מיסקין, מנהל חמל קורונה וחבר בצוות טיפול במגפות של משרד הבריאות: "יש ירידה גדולה במספר הבדיקות במגזר" (חרדים)

ד"ר יאן מיסקין, מנהל חמל קורונה מחוז ירושלים בכללית וחבר בצוות טיפול במגפות של משרד הבריאות, מסביר באולפן 'כיכר השבת' את הירידה במספר המאומתים במגזר החרדי וטוען כי זו תוצאה של ירידה במספר הנבדקים. הראיון המלא, מחר בתוכנית 'סוגרים שבוע עם ישי כהן'.

לדבריו: "הציבור החרדי לא יצא מהקורונה, אם הציבור החרדי ידגם כפי שהוא נדגם בשביל לצאת למלונות בתקופת החגים בכדי להתפלל במניין, התוצאה הייתה אחרת. יש תחלואה אך אין 'סיבה' להיבדק, יש הרבה חולים שאנחנו לא יודעים עליהם במגזר. אם נדגום - נדע".

"אני שמע גם בביתר עילית וגם ברמת בית שמש, אלו אוכלוסיות מאוד צעירות", הסביר ד"ר מיסקין את הירידה במספר המתים והחולים קשה: "היות ובמגזר היהודי, לא רק חרדים, יודעים להשים את המבוגרים בבתי אבות ועל בתי האבות שמנו משמר כבד, בניגוד לגל הראשון, אז יש לנו אזורים עם משפחות צעירות גדולות שברור לנו שיש קורונה אבל אנשים סברו שלהם לא יקרה כלום אם יסגרו את הדלת וישמרו על בידוד עשרה ימים".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

25
אצל החילוניים אין? כולם רצים להיבדק. לא קרה כלום אם שיעור הבדיקות אצל החרדים ירד לשיעור אצל חילוניים ולע יהיה כזה גבוה!
לא מבין
24
פשוט קשקשן שמקבל משכורת ע"ח הציבור.
ביתרי
23
אולי אצל החסידים זה ככה זה לא אומר שכל החרדים לא נדבקים דייייייי לסטיגמות
חרדי
22
הד"ר מדבר מהרהורי ליבו, ללא שום קשר למציאות.
רואה חשבון
21
אם היו מתים או חולים קשה היו יודעים
מוזרררר
20
שימשיכו להסית. בהצלחה!
מוישה
19
עד מתי השנאה לחרדים, לא יכולים לראות שהם מצליחים, והכל בזכות הרב חיים קנייבסקי שנלחם על לימוד התורה שמגנא ומצלא, וכמה הוא צדק
עד מתי
18
אולי באמת עדיף לא להיבדק(אני נבדקתי ויצאתי שלילי)? אם יש חולה שלא מרגיש טוב ילך לרופא בית רפואה וכו אם מרגיש טוב עדיף לא להיבדק...
שאלה
17
זה כבר לא קורונה. אתם חולי נפש רציניים. אולי יותר חוליי שנאה ודימיון. תנו לחיות ושכל אחד ידאג לעצמו.
יאלהה רשעים רדו לנו מהחיים!
הטיפשות והבורות של הטענה "כל אחד ידאג לעצמו" גרמה לנו לסגר השני. חבל שיש יותר מידי חוכמולוגים כמוך שלא מבינים שעל מגפה משתלטים רק בכוחות משותפים
יהודה
16
אנא לפניי שנוסעים לסבא וסבתא ולאמא ואבא לשבת, תעשו בדיקה זה בחינם, ולא צריך הפנייה מרופא, כדאיי מאוד שמשרד הבריאות יעשה קמפיין בעניין, כולם ירווחו מזה, גם נשמור על האנשים בסיכון, וגם נדע מה מצב התחלואה באוכלוסיה.1
Yona

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: