מגזין חג הסוכות

מ'יער המלאכים' ועד 'מערת הקללות' | המקומות המפחידים והמסוכנים בישראל • פרק ב'

ב'יער המלאכים שחריה' מתקבצים מקובלים בלילות נטולי ירח, ומשביעים את מלאך החבלה האיום 'שחריה' שילחם בשונאיהם | מה מסתתר ב'מערת הקללות'? מה מפחיד ב'רֹאשׁ הַנִּקְרָה'?! ומה תוכלו לרכוש בשוק בג'נין | ישראל שפירא ממשיך במסע אל המקומות המפחידים בישראל - או שלפחות זהו שמם | פרק ב' (מעניין)

ישראל שפירא | כיכר השבת |
יער | אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

רבים סבורים שארצנו היא ארץ רגילה, ללא שדים רוחות, שטנים וליליות, המתעללים בבני האנוש. זהו, שלא. רבים המקומות בארצנו, עליהם נטען שמכשפות מבקרות בהם תמידין כסדרן.

הבה נמשיך במסע מפחיד בכל אותם המקומות, שגם אם חלקם לא מפחידים באמת, בוודאי ובוודאי ששמותיהם מפחידים.

יער המלאכים

אם לא מספיק פחדתם מ'דרי שאול' יושבי 'ממלכת המתים' ב'עמק רפאים', לא רחוק משם מצוי 'יער המלאכים שחריה', שם בלילות נטולי ירח מתקבצים מקובלים, ומשביעים את מלאך החבלה האיום 'שחריה' שילחם בשונאיהם.

אל תאמינו לטענה שאין במקום כלל מלאכים אלא שפשוט היער נקרא על שמה של 'מעברת שחריה' והוא ניטע בשנות החמישים ביוזמת קק"ל על ידי תושבי המעברה, בתרומתם של יהודי לוס אנג'לס, ושמו נגזר מכך. (אנג'לס בעברית – מלאכים).

יער המלאכים (צילום: Nati Shohat/Flash90)
יער המלאכים (צילום: Gershon Elinson/Flash90)

מערת הקללות

יש לכם יותר מידי מזל? זכיתם בלוטו שוב ושוב ונמאס לכם? בקרו ב'מערת הקללות' ב'גן לאומי בית שערים' בה נמצאו קללות ונאצות בארמית כנגד שודדי קברים כדי להרתיעם כגון "כל מן דיפתח הדא קבורתא... ימות", בטוחני שלאחר הביקור ידבק בכם מעט מהקללות במקום, ויסגר לכם המזל.

מערת הקללות בגן לאומי בית שערים
מערת הקבורה של רבי יהודה הנשיא באתר הארכיאולוגי בית שערים (צילום: הדס פרוש, פלאש 90)
מערת הקבורה של רבי יהודה הנשיא באתר הארכיאולוגי בית שערים (צילום: הדס פרוש, פלאש 90)
בית שערים (צילום: צילום דורון הורוביץ, פלאש 90)

מה מפחיד ב'רֹאשׁ הַנִּקְרָה'?!

אם חשבתם שביקור ב'שמוּרַת רֹאשׁ הַנִּקְרָה' לא עלול להיות מסוכן, זהו שלא. ישנם הסבורים שהרכס המדהים מכונה כך, כי הוא "נקרע" בעבר.

ראש הנקרה (צילום: Mendy Hechtman/FLASH90)
ראש הנקרה (צילום: Mendy Hechtman/FLASH90)

'אוּם אֶל-פַחֶם'

קר לכם בחורף? סעו ל'אוּם אֶל-פַחֶם' אשר בתרגום לעברית הוא "אם הפחם". במשך שנים רבות יושבי האזור הפיקו פחם שפרנס אותם כהוגן, ואולם השם מתפרש בערבית באופן שלילי ("מקור השְחור"), ולכן מכנים אותה התושבים "אום א-נוּר". כך או כך, אני אישית חושש לבקר בעיר שהיא "מקור השחור".

אום אל פחם | ארכיון (צילום: Matanya Tausig/Flash90)
אום אל פחם (צילום: Moshe Shai/Flash90)

'טַיְּבֶּה' = שדה ממין נקבה שחוטפת ילדים קטנים

כמה כפרים עתיקים בארץ ישנם בשם 'טַיְּבֶּה'. פרוש השם טייבה בעברית הוא "הטובה", ואם אתם תוהים מיהי גברת טובה שעל שמה ערביי הארץ כינו כמה כפרים, זהו שלא.

כפרים אלו נקראו במקור בשם "עפרה" (יתכן שטייבה בעמק יזרעאל היא עירו של גדעון השופט), אלא שבערבית "עפרה" היא שד ממין נקבה, שמומחית בחטיפת ילדים קטנים. בשל חשש מירידת הנדל"ן האזורי, תושבי האזור שינו את שמם של הכפרים ל"טובה" במקום "עפרה", שכן איזה ילד יהיה מוכן לגור בעיר שישנו חשש תמידי שהוא ייחטף בידי שדה? (מלבד רמבמיסט מובהק...).

הכפר טייבה ליד רמאללה | ארכיון (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

ג'נין – מרכז כישוף ארצי

אם חפצים אתם להעשיר את ידיעתכם בחוכמת הכישוף והחבלה, כתבו ב'ווייז' - 'ג'נין', ואם תגיעו בחיים לשוק העירוני, תוכלו לרכוש מלא חופנים של מידע שווה זהב של כישופים, וכך תוכלו בזמנים הפנויים שלכם לערוך כישופים להנאתכם.

רבים מהתבלינים המשמשים את המרפאים ועושי הנפלאות המוסלמים מהגליל משתמשים במוצרים שנרכשים בג'נין (ראה 'אומנים, מרפאים ועושי נפלאות בגליל', אריאל, כתב עת לידיעת ארץ ישראל 97, שנה חמש עשרה, כסלו תשנ"ד).

ג'נין (צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90)
ג'נין (צילום: Matanya Tausig / Flash 90)

'עין איך לצאת'

מעיין מפחיד במיוחד הוא מבנה עגול שמכונה 'עין איך לצאת', שנמצא ברמת הגולן. הוא נקרא כך כי פשוט קשה ביותר לצאת ממנו, מה שגורם ח"ו למי שמגיע לבד לטבול במקום ולא שומר על כללי הזהירות ולא מצטייד בחבל, לחשוש על חייו.

מ'עין איך לצאת' נשקף נוף מופלא להר בני רסן שעליו טורבינות רוח, ואלו האמיצים שיזכו לטבול בימיו הקדושים, יגלו בריכה תת קרקעית של מים עמוקים, נקיים וצלולים. כך או כך הכניסה למקום באחריות המטיילים בלבד, ע"י סולם רעוע ממתכת משולב בחבלים. שמו לב שמפלס המים נמוך במטר וחצי והכניסה ממש מסובכת, ולכך שמו המפחיד 'עין איך לצאת'.

אנדרטת הרצח

חושבים שראיתם הכל? על מלחמות היהודים ש"בזכותם" מצינו בתל אביב 'אנדרטת הרצח' שמעתם?

בטיילת תל אביב-יפו, ​​בסמוך למלון קרלטון​​ בדיוק במקום בו נרצח המנהיג הציוני חיים ארלוזורוב על חוף הים של תל אביב בשנת תרצ"ג (1933), נבנתה אנדרטה מיוחדת לזכרו.

האנדרטה הוצבה בשנת תשס"ט (2009), ומאז המקום נעשה למוקד עלייה לרגל, למעריצי ארלוזורוב הרבים המבכים על רציחתו בטרם עת.

הערה חשובה: כתבה זו נכתבה מעט בהיתול. אין להסתמך על המידע שהובא פה, לא לענייני אמונה או מחשבה, וכמובן ביציאה לטבע למקומות המתוארים בכתבה זו.

- רוצים לבקר ולטבול לא ב"מקומות מפחידים"?! - הורידו פה את מגזין "מעיינות ונחלים נדירים - 5 דקות מהאוטו"
  • לתגובות, הערות, הארות, וכן לשליחת חומרים נא לפנות לכתובת אימייל: sisraerl@gmail.com

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר