מגזין חג הסוכות

'בית המכשפה', 'מערת האימה' ו'סיבוב המוות' | המקומות המפחידים בישראל • פרק ד'

ליד קיבוץ 'עין השופט' מסתתר 'בית המכשפה' | אי שם במצוק המשקיף לנחל צין, מצויות שתי מערות ענקיות שלאף אחד אין מושג בשביל מה נבנו - מי נמלט מהם? | ב'מערת האימה' התגלו שלדיהם של 40 גברים, נשים וילדים | ואי אפשר בלי 'סיבוב המוות' במצוקי דרגות | ישראל שפירא עם הפרק האחרון במסע הנועז אל המקומות הכי מפחידים בישראל | פרק ד' (מעניין)

ישראל שפירא | כיכר השבת |

רבים סבורים שארצנו היא ארץ רגילה, ללא שדים רוחות, שטנים וליליות, המתעללים בבני האנוש. זהו, שלא. רבים המקומות בארצנו, עליהם נטען שמכשפות מבקרות בהם תמידין כסדרן. הבה נמשיך במסע מפחיד בכל אותם המקומות, שגם אם חלקם לא מפחידים באמת, בוודאי ובוודאי ששמותיהם מפחידים.

בית המכשפה - עין השופט

חזרתם מ'גלגל הרפאים' בגולן, ועדיין אתם רגועים? בקרו ב'בית המכשפה' ליד קיבוץ 'עין השופט', שהוא בעצם בריכת מים, שאני אישית מעיד שמעולם לא ראיתי במימיה אף לא מכשפה אחת.

צילום אוויר של קיבוץ עין השופט בשנת 1947 (צילום: KLUGER ZOLTAN, לע"מ)

מאגורות נחש צמא

ומכאן למקום המסוכן באמת הבא. אי שם במצוק המשקיף לנחל צין, מצויות שתי מערות ענקיות שלאף אחד אין מושג למה ובשביל מה נבנו. המערות הן ארוכות ביותר, כמה קילומטרים, וישנם הרפתקנים שנכנסים למקום לנסיעת ג'יפים אתגרית.

אסף קמר וחברי משלחת ynet ברחו משם כל עוד נפשם בם, בשל שהם גילו שבמקום יש קרינה רדיואקטיבית (הם הצטיידו במונה גייגר למדידת קרינה).

אמרנו קרינה רדיואקטיבית ואנחנו לא יכולים לגלות לכם אלו עוד קונספירציות מתגלגלות אצל קהל המטיילים ואכל"מ. מה שכן נוכל לצטט את ynet שהביא בשם "כאלו שטוענים" שמדובר בהקמת מתקן חשאי לאחסון נפט, ובשם "דעת מיעוט" שהמדובר על בית כלא נטוש לחייזרים.

כך או כך, אני ביקרתי במקום, והשביעוני כוחות האופל לבל אהין לגלות מה ראיתי במקום.

(הנסיעה ל'מאגורות נחש צמא' מורכבת ומסובכת ועוברת דרך שטח אש. אנא המנעו מביקור במקום).

מאגורות נחש צמא (צילום: מדריך הטיולים דן קובלסקי)
מאגורות נחש צמא (צילום: מדריך הטיולים דן קובלסקי)
מאגורות נחש צמא (צילום: מדריך הטיולים דן קובלסקי)
מאגורות נחש צמא (צילום: מדריך הטיולים דן קובלסקי)
מאגורות נחש צמא (צילום: מדריך הטיולים דן קובלסקי)
מאגורות נחש צמא (צילום: מדריך הטיולים דן קובלסקי)
מאגורות נחש צמא (צילום: מדריך הטיולים דן קובלסקי)
מאגורות נחש צמא (צילום: מדריך הטיולים דן קובלסקי)
מאגורות נחש צמא (צילום: מדריך הטיולים דן קובלסקי)
מאגורות נחש צמא (צילום: מדריך הטיולים דן קובלסקי)

'מערת האימה' בנחל משמר

חזרתם מ'מאגורות נחש צמא', ואתם עדיין בחיים? קפצו ל'מערת האימה' שנמצאת בנחל חבר במדבר יהודה, שהיוותה מקום מפלט ללוחמי בר כוכבה.

מערת האימה 1953 (מאת Israel Antiquities Authority רשות העתיקות של ישראל - Israel Antiquities Authority רשות העתיקות של ישראל, CC BY-SA 3.0)

המערה מכונה 'האימה' בשל שהתגלו בה שלדיהם של 40 גברים, נשים וילדים שגוועו בה ברעב ובצמא.

'סיבוב המוות' במצוקי דרגות

תעודת 'יְשיבֶה בּוֹחֶר' מוענקת אך ורק לאלו שטיילו בנחל דָרַגֵ'ה המפורסם. אלא שרבים מהמבקרים במקום מפספסים את 'סיבוב המוות' שנמצא במסלול ג'יפים לא רחוק מהנחל המטויל והאתגרי.

במקום יש תהום בעומק 300 מטר, ודרושה סבלנות וקור רוח מירבי בעת נסיעה במקום. הביקור במקום מחייב תמרונים רבים קדימה ואחורה.

"סיבוב המוות" במצוקי דרגות (צילום מסך מ'עמוד ענן')
נחל דרג'ה (צילום: Ofer Zidon/Flash 90)

הוטא (השְׁאוֹל = עולם המתים) בהר מירון

בהר מירון סמוך ונראה לקבר רשב"י מחבר הזוהר, ועיר המקובלים צפת תובב"א, נמצא 'השְׁאוֹל' (עולם המתים), והוא מכונה אצל המקומיים "הוטא".

לכופרים במושגים אלו, נסביר שמדובר בכמה מערות קרסטיות עמוקות וצרות, והם תופעה גאולוגית, מה שגרם לתושבי האזור הדרוזים לספר עליהם אגדות רבות, כדוגמת ש"הוטות" אלו בלעו גובי מס של האימפריה הטורקית, וכן היו רועי צאן אומללים נפלו למעמקיו על ידי כוחות האופל.

ההוטות בהר מירון מגיעות לעומק של יותר ממאה מטר, ויש כאלה אף ליותר ממאה וחמישים. כך או כך, בביקורכם במקום היזהרו והישמרו על נפשכם, כי רק נס יציל אתכם אם תיפלו למקום.

הר מירון (צילום: Matanya Tausig/Flash90)
הר מירון (צילום: Yaakov Lederman/Flash90)

עמק הבכא

'עמק הבכא' הוא כינוי לגהינום, וכמה מקומות בעולם מכונים כך. המפורסם מבניהם הוא ברמת הגולן, שם אירעו ניסים במלחמת יום כיפור לכוחותינו, ובמקום צה"ל איבד 76 מבניו.

האנדרטה לחללי גדוד 77 בצפון רמת הגולן (צילום: Maor Kinsbursky/Flash90)
עמק הבכא, כפי שצולם במלחמת יום כיפור (צילום: ניר קרן צבי - Personal album, CC BY-SA 3.0)

גן קדושי וורשה

בבני ברק עיר התורה והחסידות, מצמרר ביותר לטייל ב'גן קדושי וורשה', שלמרות היותו סואן ומלא באוטובוסים, חלחלה עוברת בגבי כאשר אני נזכר באירועים הטרגיים והאיומים שבעטיים המקום מכונה כך.

גן ורשה בבני ברק | ארכיון (צילום: גוגל מפות)

עין לילית

אנחנו כמעט מסיימים עם מקום מפחיד ומסוכן במיוחד. 'לילית' היא שדה אשתו של המלאך סמאל. מעלליה רבים, היא רוצחת תינוקות וכנגדה נכתבו בהיסטוריה היהודית קמעות וקערות השבעה רבים.

רוצים לבקר במעין לילית? נראה לי שתוותרו על הטבילה במים הקדושים הללו בגליל העליון, ובפרט שהמעיין נובע בתוך מערת קבורה עתיקה. רק חסר לי שבעיצומה של הטבילה תתרחש תחיית המתים, ומתוך המים יגיחו גופות של יהודים מימי הבית השני...

אם הצלחתי להפחיד אתכם, תדעו שאין כל קשר בין לילית השדה המפחידה רעייתו של סמאל, למעיין עין לילית אשר בגליל העליון, מאחר שהמעיין מכונה כך בשל שבמקום מקונן ציפור בשם 'לילית מצויה', ותו לא.

שער האשמדאי - שער השטן

המכתש הכי יפה ומדהים, הוא כמובן המכתש הקטן, שנראה כמין אמבטיה ענקית, עם כתלים עצומים.

מסופר שדוד בן גוריון ראש הממשלה הראשון ביקר במקום ונפעם ממנו ביותר, והוא הציע למלאות את המכתש במים, וכך ייווצר אגם מים לתושבי הנגב המעטים. עוזרי בן גוריון אמרו לו, שהמומחים אומרים שזהו לא צעד נכון, ועל כך הגיב בן גוריון "יחליפו המומחים"...

כאמור המכתש נראה כמין אמבטיה, ואפשר להיכנס אליו דרך פתח "שער האשמדאי" שהמסורת אומרת, שהאשמדאי בכבודו ובעצמו יצרו לצורך מעבר מהיר למכתש הקטן. ארמונו של האשמדאי לפי אותן טענות, היה ממש פה מתחת הרגליים, ומסתבר שגם שלמה המלך ביקר במקום כשהוא והאשמדאי הוחלפו במשך שבע שנים.

ברם, טרם נמצאו הוכחות ארכיאולוגיות לארמון במקום זה, ובאופן כללי למציאותו של מלך השדים האשמדאי...

המכתש הקטן (צילום: Mendy Hechtman/Flash90)
המכתש הקטן (צילום: Maor Kinsbursky/Flash90)

הערה חשובה: כתבה זו נכתבה מעט בהיתול. אין להסתמך על המידע שהובא פה, לא לענייני אמונה או מחשבה, וכמובן ביציאה לטבע למקומות המתוארים בכתבה זו.

- רוצים לבקר ולטבול לא ב"מקומות מפחידים"?! - הורידו פה את מגזין "מעיינות ונחלים נדירים - 5 דקות מהאוטו"
  • לתגובות, הערות, הארות, וכן לשליחת חומרים נא לפנות לכתובת אימייל: sisraerl@gmail.com

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר