ליד הקפה

מתכון לעוגיות שוקולד חמות ועסיסיות עם שברי אגוזים

זה בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו: עיגול קטן ומרוכז של אושר צרוף בדמות שוקולד חם, אגוזים קראנצ'יים וקוקוס מתקתק. מתכון לעוגיות שוקולד חמות ועסיסיות (מתכונים, אוכל)

עוגיות שוקולד עם שברי פקאן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס (128 גרם) קמח - מודדים לאחר הניפוי
  • 1/2 כוס (47 גרם) אבקת קקאו
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח (רצוי מלח גס)
  • 113 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (101 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (110 גרם) סוכר חום כהה, דחוס
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כוסות (128 גרם) קוקוס מגורד / פתיתי קוקוס
  • 1 כוס (170 גרם) שוקולד מריר קצוץ
  • 1 כוס (119 גרם) אגוזי פקאן / שקדים קצוצים

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מפזרים את הקוקוס בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה וכשהתנור חם, קולים במשך 5-10 דקות. מוציאים ומניחים לצינון.

2. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, אבקת הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.

3. בקערה גדולה, מקציפים בעזרת מערבל ידני על מהירות בינונית את החמאה עם הסוכר הלבן והסוכר החום במשך 2 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומקציפים לאיחוד.

4. מנמיכים את המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים לקערה את תערובת הקמח. ממשיכים לערבל ומוסיפים גם את הקוקוס הקלוי והאגוזים וכשבלילת הבצק סמיכה ואחידה, מכבים את המיקסר. אין צורך לעבד יתר על המידה.

5. יוצרים מהבצק 24 כדורים ומסדרים אותם בתבנית אחת או שתיים, מרופדות בנייר אפייה, במרחק של 5 ס"מ זה מזה כיוון שהעוגיות מתפשטות באפייה. אופים במשך 10 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור, אוחזים בשני הצדדים ומקישים עם התבנית על השיש או השולחן כדי להוציא אוויר שנכלא בתוך העוגיות. ממתינים 3-5 דקות ומעבירים את העוגיות לצינון מלא על רשת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר