מיוחד לראש השנה

מתכון לסלט עשבי תיבול ו'סימנים' של השף אלי מנחם

השף אלי מנחם ממסעדת רודריגז עם פרשנות מרעננת לסימנים המסורתיים של ראש השנה: סלט ירוק של סלרי, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה ונענע עם תפוחים, תמרים, גרגרי רימון וכן, כמובן גם דבש (מתכונים לראש השנה)

פרשנות מרעננת. סלט עשבי תיבול ו'סימנים' (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • צרור סלרי, קצוץ
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • צרור שמיר, קצוץ
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • מעט עלי נענע, קצוצים
  • 2 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית, חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 תמרים לחים, חתוכים לקוביות קטנות
  • גרגרים מרימון אחד
  • 1/2 לימון, סחוט היטב
  • שמן זית
  • מלח
  • דבש
  • רכז רימונים

אופן ההכנה:

1. בקערה עמוקה, מערבבים את כל העשבים הקצוצים יחד עם קוביות התפוחים והתמרים, ומתבלים במיץ לימון טרי, שמן זית ומלח.

2. מעבירים את הסלט לקערת הגשה, מפזרים מעל בנדיבות גרגרי רימון (אם מכינים את הסלט לשבת או לא בראש השנה, ניתן להוסיף גם פקאן מסוכר גרוס) ומזלפים מעט דבש ורכז רימונים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר