לכבוד שבת

מתכון לרולדה דלמטית יפהפייה עם נקודות שוקולד ומילוי וניל עשיר

העוגה הזו מעט מאתגרת, אך התוצאה מרהיבה וטעימה שהיא שווה כל דקת עבודה. מלי יהודיוף עם שדרוג מדליק לרולדה הקלאסית: נקודות שוקולד שמצפות אותה מבחוץ ומעניקות לה מראה דלמטי (מתכונים, אוכל)

רולדה דלמטית עם נקודות שוקולד ומילוי וניל עשיר (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

לתערובת העוגה:
  • 5 ביצים, מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
לנקודות השוקולד:
  • 1 כפית אבקת קקאו
  • 1 כף שוקולית (ניתן להחליף באבקת נוגט)
  • 1 כפית אבקת סוכר (אם משתמשים באבקת נוגט, אין צורך באבקת סוכר)
למילוי הווניל:
  • 1/2 1 מיכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
  • 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1/4 1 כוסות חלב
  • 4 כפות גדושות גבינת מסקרפונה / נפוליאון טבעי / גבינה לבנה 5 אחוז
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים את החלבונים עם הסוכר במשך 6 דקות, עד לקבלת קצף חזק.

2. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את החלמונים עם השמן, אבקת האפייה והקמח עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

3. מנמיכים את מהירות המיקסר ויוצקים פנימה את תערובת החלמונים והקמח. בתנועות עטיפה עדינות, מאחדים את התערובת עם הקצף, עד שהיא נבלעת בו ומתקבלת תערובת עוגה אחידה.

4. בקערה קטנה, מערבבים את אבקת הקקאו, השוקולית ואבקת הסוכר. מוסיפים 5 כפות גדושות מתערובת העוגה, מערבבים היטב ומעבירים לשקית זילוף.

(צילום: מלי יהודיוף)

5. מרפדים תבנית תנור או תבנית ללא שוליים בנייר אפייה משומן קלות, ומזלפים על הנייר נקודות צפופות. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 5 דקות, עד שהנקודות מתייצבות.

6. מוציאים מהתנור ויוצקים על הנקודות את תערובת העוגה. מחליקים את החלק העליון בעזרת מרית, ואופים במשך 10 דקות או עד שהבצק אפוי ומקבל גוון זהוב יפה.

(צילום: מלי יהודיוף)

7. מיד לאחר האפייה, פורשים מגבת לחה על משטח נקי ומעבירים אליה בזהירות את נייר האפייה. מגלגלים לרולדה מהודקת ומניחים בצד לצינון.

הכנת המילוי:
8. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את השמנת המתוקה ותוך כדי מוסיפים את הפודינג, החלב, הגבינה ותמצית הווניל, עד לקבלת קרם אחיד.

הרכבת הרולדה:
9. פותחים את הרולדה, מורחים עליה את קרם המילוי, מגלגלים שוב לרולדה ומעבירים למקרר עד להגשה. ניתן לקשט באבקת סוכר ותותים (בעונה).

(צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר