• זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לבצק הפריך:
  • 210 גרם (½1 כוסות) קמח לבן, מנופה
  • 40 גרם אבקת שקדים טחונים
  • קורט מלח
  • 50 גרם סוכר
  • 125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 3-4 כפות מים קרים
  • לתוספת הפירורים:
  • 1/4 כוס פיסטוקים טבעיים
  • לריבת המשמש*:
  • 180 מ"ל מים רותחים
  • 260 גרם משמש מיובש, קצוץ גס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 60 גרם סוכר
  • 50 גרם שוקולד לבן קצוץ (מטבעות)

אופן ההכנה:

אאא

1. מתחילים בהכנת ריבת המשמש: לסיר קטן שופכים את המים הרותחים. מניחים את המשמשים, הווניל והסוכר. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות. טוחנים למחית גסה ומצננים עד ההרכבה.

2. מחממים תנור ל-175 מעלות. מכינים את הבצק: במעבד מזון או במיקסר מערבלים את הקמח, השקדים, המלח, הסוכר והחמאה לפירורים דקים מאד. מוסיפים את המים ומערבלים דקה. מעבירים 1/3 מכמות הפירורים לקערה קטנה. מניחים בצד וממשיכים לערבל את הבצק שנותר בקערת המערבל לבצק אחיד. מעבירים לתבנית בגודל 20/24 ס״מ, המרופדת בנייר אפיה - משטחים או מרדדים. אופים 10 דקות עד להזהבה קלה ומצננים. משאירים את התנור דולק. את הבצק שנותר מחזירים למעבד המזון, יחד עם הפיסטוקים - וטוחנים בפולסים קצרים לפירורים.

3. מורחים את ריבת המשמש מעל הבצק ומפזרים את השוקולד הלבן והפירורים. מחזירים לתנור לעוד 15-20 דקות או עד שהפירורים זהובים.

*ניתן להשתמש בריבת משמש קנויה איכותית ולהחליף את הפיסטוק בכל אגוז שתבחרו.