עם פריט מפתיע: שיטה קלה להפרדת חלמונים מחלבונים

עבור אופים מתחילים (ובואו נהיה כנים, אפילו בקרב מנוסים), הפרדת חלמונים מחלמונים יכולה להיות תהליך מבולגן ומסובך. בפעם הבאה שתמצאו את עצמכם במצב הזה, הנה טריק פשוט לייעול התהליך (אוכל, באנו לעזור)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
(צילום: שאטרסטוק)

מרבית מתכוני האפייה דורשים יחסי חלמון-חלבון ספציפיים מאד. אבל עבור אופים מתחילים (ובואו נהיה כנים, אפילו בקרב מנוסים), הפרדת חלמונים מחלמונים למאכלים כעוגות או פריטטות, יכולה להיות תהליך מבולגן ומסובך. בפעם הבאה שתמצאו את עצמכם במצב הזה, הנה טריק פשוט לייעול התהליך:

טלו בקבוק מים רגיל, הסירו את הפקק ושטפו אותו היטב. פתחו בזהירות את הביצים לקערה גדולה, מבלי "לשבור" את החלמונים (התראת ספוילר: זה החלק הקשה ביותר). לחצו במרכז הבקבוק וקרבו אותו בעדינות לחלמון שכמו קסם פשוט ישאב פנימה. אז תוכלו לשחרר את אחיזתכם ההדוקה ולהעביר את החלמון המופרד לקערה חדשה.

אח, מדהים. הפרדת קרטון הביצים לשלל עוגות הגבינה שתכננתם להכין לחג השבועות, כבר לא נראית משימה בלתי אפשרית.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר