לכבוד שבת

מתכון לעוגת נפוליאון אישית משגעת עם טוויסט מיוחד

מלי יהודיוף עם פרשנות מיוחדת ויפהפייה לעוגת השכבות הקלאסית - ואל דאגה, זה רק נראה מסובך להכנה. מתכון לעוגת נפוליאון אישית עם שכבה קראנצ'ית מדהימה, גנאש שוקולד חום וגנאש שוקולד לבן על בסיס ריבועי בצק עלים פריכים. פינוק מושלם לשבת (מתכונים, אוכל)

עוגת נפוליאון במילוי גנאש שוקולד ושכבת קראנצ' מדהימה (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • חבילת בצק עלים (רצוי חלבי), קר לאחר שהופשר במקרר

לדיסקית הקראנצ'ית:

  • 100 גרם שוקולד חלב חום
  • 50 גרם פייטה (שבבי וופל)
  • 40 גרם חמאת קקאו
  • 135 גרם מחית לוז או מחית נוגט

לגנאש השוקולד החום:

  • 100 גרם שוקולד חלב (חום)
  • 180 מ"ל שמנת מתוקה

לגנאש השוקולד הלבן:

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 180 מ"ל שמנת מתוקה

לקישוט:

  • אבקת סוכר, דובדבנים מסוכרים, גלילות שוקולד וכל תוספת אהובה אחרת

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת הדיסקית הקראנצ'ית:
1. ממיסים את השוקולד ואת חמאת הקקאו - כל אחד בנפרד ויוצקים אותם לקערה. מוסיפים את הפייטה, מערבבים היטב ולבסוף מוסיפים את מחית הלוז. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מניחים נייר אפייה על משטח עבודה, יוצקים עליו את התערובת, מכסים בנייר אפייה ומרדדים עם מערוך לעובי של 0.5 ס"מ. מניחים את התערובת המרודדת (יחד עם ניירות האפייה) על מגש אפייה (תבנית גדולה נטולת שוליים) ומעבירים למקפיא למשך שעה.

הכנת ריבועי בצק העלים:
3. מקמחים משטח עבודה, פותחים עליו את הבצק כולו ובעזרת סרגל, חותכים את הבצק לריבועים מלבניים בגודל 15X5 ס"מ (מודדים בעזרת סרגל).

4. הופכים תבנית תנור גדולה, משמנים אותה במעט שמן ומניחים מעל נייר אפייה (כך מבטיחים שהנייר לא יזוז בזמן האפייה). מסדרים עליו את ריבועי הבצק, מכסים אותם בנייר אפייה ומניחים מעל תבנית תנור שתהווה משקולת על ריבועי הבצק, כדי שהם לא יתנפחו באפייה.

5. אופים בתנור שחומם מראש לטורבו ב-200 מעלות במשך 25 דקות. מסירים את התבנית העליונה ואת נייר האפייה ואופים 5 דקות נוספות.

הכנת הגנאשים:
6. במיקרוגל או בבן מארי, ממיסים את השוקולד החום עם השמנת המתוקה. מערבבים, מצננים 10 דקות ומעבירים למקרר. חוזרים על הפעולה בקערה נפרדת עם השוקולד הלבן, כך שבמקרר יחכו לכם 2 גנאשים.

חוזרים להכנת הדיסקית הקראנצ'ית:
7. מוציאים את המסה הקפואה וחותכים אותה למלבנים בגודל 5X15 ס"מ, כמו ריבועי בצק העלים. מסדרים את הדיסקיות במגש ומעבירים למקרר.

הרכבת העוגה:
8. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים קודם את גנאש השוקולד הלבן עד שמתקבל קצף יציב ומעבירים אותו לשקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב.

9. באותה קערה (אין צורך לשטוף אותה), מקציפים גם את הגנאש החום ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב.

10. על כל ריבוע בצק עלים, מזלפים שני "נחשים" מהגנאש הלבן, מניחים מעל דיסקית קראנצ'ית, מזלפים מעל שני "נחשים" מגנאש השוקולד וסוגרים עם מלבן בצק עלים.

מקשטים באבקת סוכר ודובדבנים, גלילות שוקולד או כל תוספת אהובה אחרת. שומרים בקירור לפחות שעה לפני שמגישים.

(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר