הום מייד

מתכון לגלידת שזיפים מ-4 מרכיבים, ללא מכונה

אתם יודעים מה הולך טוב מאד עם שיחת נפש במרפסת, בערב קיצי? גלידה. גלידת שזיפים, אם נהיה ספציפיים. אבל רגע, אל תרוצו למכולת. תוכלו להכין לעצמכם את הפינוק הקפוא הזה, ללא כל ציוד מהודר - ומארבעה מרכיבים בלבד. ניתן להחליף את השזיפים בכל ריבה שנקנית בחנות, אם לא מתחשק לכם להכין את הגרסה שלנו. (בסוף תשארו עם אקסטרה ריבה... אבל אין בכך כל רע, כמובן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לא בן ולא ג'ריס: גלידת שזיפים מ-4 מרכיבים, ללא מכונה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 700 גרם שזיפים אדומים, מגולענים וחצויים
  • 1/2 כוס סוכר מגורען
  • ½2 כוסות שמנת מתוקה להקצפה
  • 400 גרם חלב מרוכז וממותק

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני, על אש נמוכה, משלבים את השזיפים והסוכר. מבשלים תוך כדי ערבוב תדיר, כדי למנוע צריבה, עד שהשזיפים משחררים את מיציהם ומתפרקים לחלוטין, 25-30 דקות. מעבירים לתבנית אפייה רדודה להתקררות.

2. בקערת מערבל חשמלי המצויד בוו הקצפה, מקציפים את השמנת לפסגות בינוניות בגודלן. כשהמיקסר פועל, מזרימים פנימה באיטיות את החלב המרוכז, עד לאיחוד.

3. בתבנית לחם בגודל של כ-12*22 ס"מ, מניחים בתחתית כמה כפיות של ריבת השזיפים. מוסיפים את הגלידה, מחליקים בעזרת מרית סיליקון לשכבה אחידה. חוזרים על הפעולה עם הריבה ושכבות הגלידה עד שהתבנית מלאה. (תישאר לכם ריבה נוספת).

4. מכסים בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לצינון עד שהגלידה עשויה וקפואה היטב, 3 שעות או לילה.

הערה: בסופו של דבר תישאר לכם כוס של ריבת שזיפים, אותה ניתן לאחסן בכלי אטום במקרר עד שבוע.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר