הום מייד

לא צריך את בן אנד ג'ריס: גלידת שזיפים מ-4 מרכיבים, ללא מכונה

אתם יודעים מה הולך טוב מאד עם שיחת נפש במרפסת, בערב קיצי? גלידה. גלידת שזיפים, אם נהיה ספציפיים. אבל רגע, אל תרוצו למכולת. תוכלו להכין לעצמכם את הפינוק הקפוא הזה, ללא כל ציוד מהודר - ומארבעה מרכיבים בלבד. ניתן להחליף את השזיפים בכל ריבה שנקנית בחנות, אם לא מתחשק לכם להכין את הגרסה שלנו. (בסוף תשארו עם אקסטרה ריבה... אבל אין בכך כל רע, כמובן (מתכונים, אוכל)

לא בן ולא ג'ריס: גלידת שזיפים מ-4 מרכיבים, ללא מכונה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 700 גרם שזיפים אדומים, מגולענים וחצויים
  • 1/2 כוס סוכר מגורען
  • ½2 כוסות שמנת מתוקה להקצפה
  • 400 גרם חלב מרוכז וממותק

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני, על אש נמוכה, משלבים את השזיפים והסוכר. מבשלים תוך כדי ערבוב תדיר, כדי למנוע צריבה, עד שהשזיפים משחררים את מיציהם ומתפרקים לחלוטין, 25-30 דקות. מעבירים לתבנית אפייה רדודה להתקררות.

2. בקערת מערבל חשמלי המצויד בוו הקצפה, מקציפים את השמנת לפסגות בינוניות בגודלן. כשהמיקסר פועל, מזרימים פנימה באיטיות את החלב המרוכז, עד לאיחוד.

3. בתבנית לחם בגודל של כ-12*22 ס"מ, מניחים בתחתית כמה כפיות של ריבת השזיפים. מוסיפים את הגלידה, מחליקים בעזרת מרית סיליקון לשכבה אחידה. חוזרים על הפעולה עם הריבה ושכבות הגלידה עד שהתבנית מלאה. (תישאר לכם ריבה נוספת).

4. מכסים בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לצינון עד שהגלידה עשויה וקפואה היטב, 3 שעות או לילה.

הערה: בסופו של דבר תישאר לכם כוס של ריבת שזיפים, אותה ניתן לאחסן בכלי אטום במקרר עד שבוע.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (55%)

לא (45%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
הכנתי מאד טעים
אפרת

עוד בקינוחים :

מיוחד לראש השנה!

היכונו ל-3 ימי חג. שוב ושוב סעודות ו-רגע מה עם קינוחים? כבר הכנו גלידה, נמאס מרסק תפוחים ובכלל רוצים משהו קליל אחרי הסעודה- אז הנה- זה הקינוח המושלם שיתאים לכולם מגדול ועד קטן- חג שמח ובתאבון! (אוכל ומתכונים, קינוחים)

||
3

טיפים- במיוחד לקיץ

אתם אוהבים מאד אבטיח ולא יודעים כיצד לבחור את האבטיח המושלם? אתם מצטרפים במבוכה למתופפי האבטיח שמחכים לצליל עלום? כך תבחרו אבטיח מוצלח • שימו לב מה מכיל האבטיח ולמה הוא בריא (אוכל, בריאות). 

||
8
ש

חוויה נהדרת

אין כמו פינוק של קינוח טעים ובריא, אך לרב השילוב הוא בלתי אפשרי. מגשי פירות מעוצבים ויוקרתיים הם דרך מושלמת להפעיל פינוק עצמי וגם להפתיע חברים קרובים או יקרים (אוכל, עיצובי פירות).

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות|מקודם

באנו לשדרג

אל תתנו לעונת ההדרים לחמוק לפני שתכינו את הגרניטה הצהבהבה הזו. אבל קודם, הנה, אנחנו מסבירים: גרניטה היא קינוח איטלקי פירותי שכפי שהבנתם, דומה מאד לברד. שימו לב: היא קלה להכנה בבית, בלי מכשירים ואביזרים מיוחדים ודורשת רק ארבעה מרכיבים. הגישו אותה כמנה אחרונה קלה ומרעננת בארוחת צהריים וכשיבוא הקיץ, החליפו את מיץ התפוזים באבטיח (מתכונים, אוכל)

||
1

תוצרת בית

לפינוקים המתוקים הללו, שמקורם בשנות ה-60, יש שני שמות: "חטיפי 7 שכבות" ו"חטיפי קסמים" (או שמא "ריבועי קסם"?). בכל מקרה, אי אפשר להתכחש לעובדה שהם לא רק יפהפיים, אלא גם טעימים בטירוף ומזכירים קצת עוגיות שוקולד צ'יפס. הם מבוססים על ביסקוויטים טחונים שמצופים בחלב מרוכז ממותק דביק, הרבה קוקוס, שוקולד צ'יפס חום ולבן, שבבי פקאן ומלח גס - וכל זה תוך 35 דקות (מתכונים, אוכל)

||
4

באנו לשדרג

כולנו מסכימים שמתוק ומלוח זה טעים, אבל מה לגבי מתוק וחריף? קדימה, אתם יותר ממוזמנים לנסות את המתכון הזה לפופקורן קרמל פיקנטי. הוא חמים ויש לו ציפוי שנצמד לשיניים ויגרום לכם לחזור לעוד חופן, ועוד אחד, ועוד. אל תגידו שלא הזהרנו מראש (מתכונים, אוכל)

|

חנוכה

לא תמצאו דונאטס כל כך טובים בשום מקום. באחריות. יש להם טעם ומרקם מושלמים והם פשוטים להכנה יותר ממה שנדמה לכם. נכון, יצירת הבצק אולי דורשת כמה שלבים ולוקחת קצת זמן, אבל יש דברים ששווים המתנה וזה לגמרי אחד מהם (מתכונים, אוכל)

|

חנוכה

החג שכולנו אוהבים לאהוב יתחיל הערב וזו העת להפעיל את כל התותחים הכבדים לערב לביבות שאף אחד לא ישכח. איך תעשו זאת? כמובן, באמצעות הסופגניות הקטנטנות הללו שממולאות ב - שימו לב - גרגירי תירס טריים טחונים שיחד עם שמנת מתוקה וסוכר יוצרים קרם אוורירי מתקתק שגורם לנו להזיל ריר רק מלחשוב עליו (מתכונים, אוכל)

|

תוצרת בית

הבעיה היחידה בחטיף הזה: הוא טעים מדי. אפילו ממכר, היינו אומרים. חוץ מזה, פשוט להכין אותו וכיף להגיש ולאכול. שימו לב לערבב את האגוזים כל 15 דקות, אחרת הם יתאחדו ולא יקבלו את הטעם הקלוי המשובח שאמור להיות להם (מתכונים, אוכל)

|
ש

צוות כיכר הגיע לביקור

מותג היוקרה ג'נסיס מציג חדשנות, עיצוב ושירות ברמה שטרם נראתה בשוק הישראלי • כתב כיכר השבת יצא להתרשם באולם התצוגה החדשני של ג'נסיס בירושלים, שם נחשף לעולם של יוקרה בלתי מתפשרת (רכב)

אסף מגידו|מקודם

חלבי או פרווה

חוששים להכין את הקינוח הצרפתי הכי שווה בערך? אל דאגה, אוראל בראל כאן עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת קרם ברולה - חלבי או פרווה. אקורד סיום מנצח לכל ארוחה (מתכונים, אוכל)

||
5

באנו לשדרג

הקינוח הדרום אמריקאי הזה הוא בעצם כמו פאי תפוחים, רק ללא בצק. ניתן לשלב אותו עם כל דבר: עוגת שוקולד / גבינה, פנקייקים, וופלים, דייסת קוואקר, גלידה ועוד. השתמשו בסוג התפוחים האהוב עליכם, זה לא באמת משנה. ותוכלו להשאיר אותם בקליפתם ולקבל מרקם פריך יותר (מתכונים, אוכל)

|

ליד הקפה

לכדורי שוקולד יש הילה של יום שישי בגן ילדים, אבל אוראל בראל כאן כדי להוכיח בדיוק ההפך ומציג גרסה עשירה ונהדרת לכדורי השוקולד הקלאסיים, כזו שהמבוגרים יעופו עליה (מתכונים, אוכל)

||
2

ליד הקפה

"משהו מתוק" שתמיד בא בטוב ליד הקפה: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן ללא צורך באפייה - מערבבים את המלית, יוצקים לתבנית, מעליה יוצקים את הגנאש וזהו. זה מוכן (מתכונים, אוכל)

||
6

ליד הקפה

הכנת ממתקים בבית נראית מרתיעה, אבל לעתים קרובות היא יכולה להפתיע. עם כמה מרכיבים, אתם יכולים ליצור באורח קסם ממתק חלבה, קינוח של קונדיטוריות יוקרתיות הפופולרי בכל העולם. הוא דורש שישה מרכיבים בלבד (וגם טבעוני ונטול גלוטן). אתם לא צריכים להוסיף לו הל - רוב האנשים מוותרים עליו - אבל בעינינו הוא נותן טוויסט מעניין (מתכונים, אוכל)

||
1
ש

רפורמת התחבורה

שמעתם על ההנחה החדשה בתחבורה הציבורית? רבים כבר חוסכים – ואתם אולי מפספסים את זה |  תוך פחות מדקה תוכלו לבדוק אם גם לכם מגיע, דרך המחשבון הרשמי של משרד התחבורה (תחבורה ציבורית)

ציקי גל|מקודם

שעת יצירה

זה גדול, זה מתוק, זה דביק, זה מלכלך - וזה כל מה שילדים אוהבים. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת תפוח מסוכר על מקל. כיף לילדים, נוסטלגיה להורים (מתכונים, אוכל)

||
6

תרבחו ותסעדו

לא הספקתם להתארגן על חברים מרוקאים? אל דאגה, אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת ערימת מופלטות רכות וטעימות שמגישים עם דבש והמון חמאה למימונה, במוצאי שביעי של פסח (מתכונים למימונה, אוכל)

||
40

מאנצ'ינג

חטיף ממכר שמתקתקים כקינוח מושלם כשהאורחים כבר בדלת, באישון לילה כשהקרייבינג עולה או סתם כשרוצים להתפנק, יו ניים איט: אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת נאצ'וס פריכים ומתוקים מטורטיה שהכי כיף לטבול ברוטב שוקולד (מתכונים, אוכל)

||
7

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? פורסים אותן, מצפים בתערובת של סוכר וקינמון, מטגנים אותן להשחמה יפה ויש לכם את הקינוח החורפי המושלם בסיום ארוחה טעימה, נשנוש כיפי כשהאורחים כבר בדלת או תחליף נהדר לעוגה ליד הקפה של הבוקר (מתכונים, אוכל)

||
3

פינוק לסוף השבוע

עם הסרטון הזה אתם עומדים להיות אלופי הכנאפה. באחריות. אוראל בראל עם מדריך וידאו מפורט שלב אחר שלב להכנת כנאפה מושלמת עם מלית גבינות רכה רכה, מעטה קדאיף פריך, סירופ מתוק ותוספת של תותים או פיסטוקים וגלידה, לבחירתכם (מתכונים, אוכל)

||
13
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות