מתכון לקרעפלך - כיסוני בצק מלאים בבשר

מתכון לקרעפלך: מנהג ישראל לאכול בסעודת פורים קרעפלך - כיסוני בצק ממולאים בכל טוב - בשר טחון, הודו או עוף. מורן פינטו מגישה: הכנת הקרעפלך, שלב אחרי שלב

מורן פינטו | כיכר השבת |
קרעפלך. מצוות היום (צילום: shutterstock)

מנהג ישראל לאכול בסעודת פורים קרעפלך - כיסוני בצק ממולאים בכל טוב - בשר טחון, הודו או עוף. מורן פינטו מגישה: הכנת הקרעפלך, שלב אחרי שלב.

הכנת הקרעפלך - המצרכים:

2 כוסות קמח לבן
1 חלמון
1 ביצה
מלח
10 כפות מים

למילוי:

3 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
250 גר׳ כבד צלוי קצוץ
מלח
פלפל

קרעפלך - אופן ההכנה:

במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצלים עד הזהבה, מוסיפים את הכבד הצלוי קצוץ היטב ומתבלים.
מערבבים יחד ומניחים להתקרר.

להכנת הבצק:

לקערה שופכים את הקמח, יוצרים גומה ובה מניחים את הביצה והחלמון. מוסיפים מלח, ואת המים בהדרגה ובעירבוב.

לשים הכל יחד היטב עד קבלת בצק גמיש.

מרדדים לעובי של 0.5 ס״מ

חורצים עיוגלים עם רינג או כוס.

מניחים מהמלית כשהיא צוננת מעט, סוגרים לחצי עיגול ומחברים את שני הקצוות יחד היטב.

בסיר גדול ממלאים מים עם מלח או מרק עוף, וכשהמים רותחים היטב מוסיפים את הקרעפלך לסיר ומבשלים עד שהם צפים במים.

ניתן גם לטגן את הקרעפלך קלות במחבת טפלון לקריספיות ואז להוסיף למרק חם.

פורים שמח
מרן פינטו
Mpinto166@gmail.com

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר