לכבוד שבת

מתכון לסלמון עם פסטו ועגבניות שרי צרובות

המנה הזאת נראית אלגנטית ומסובכת, אך דורשת חמישה מרכיבים בלבד וניתן להכין אותה מבעוד מועד: מניחים הכל בתבנית, מצננים במקרר ואופים סמוך לליל שבת. עשרות פעמים היא כיכבה על השולחן בביתנו ומעולם לא נשאר ממנה פירור (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
אם לגוון, אז ככה: סלמון עם פסטו ועגבניות שרי צרובות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם עגבניות שרי
  • 3 שיני שום, כתושות
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 פילטים קטנים של סלמון (במשקל 85-115 גרם כל אחד)
  • 1 כוס רוטב פסטו (קנוי או תוצרת בית)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מקפיצים על התבנית את עגבניות השרי והשום ומפזרים מעל מלח ופלפל. אופים עד שהעגבניות "התפוצצו" וקיבלו גוון שחום מעט, 15-16 דקות.

3. מרפדים תבנית נפרדת בנייר אפייה. מברישים שכבה קלה של שמן זית על הדג ומתבלים במלח ופלפל.

4. אופים 10 דקות ואז יוצקים 1-2 כפות מהפסטו על הסלמון, באופן שווה. אופים עד שהסלמון מתפרק בקלות בנעיצת מזלג, כ-3 דקות נוספות.

5. מעבירים בעדינות את הסלמון לצלחת הגשה ומניחים מעליו את העגבניות.

הערה: ניתן להחליף את הסלמון בבקלה או הליבוט.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר