גזרים שלמים בתנור עם שאלוט ושומר
גזרים שלמים בתנור עם שאלוט ושומר (צילום: Aleisha Kalina on Unsplash)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 1 ק"ג גזרים ארוכים ויפים (אם הם עבים מדי, חותכים אותם לאורך), מקולפים אך משאירים את החלק העליון
  • 4 בצלי שאלוט, מקולפים וחתוכים לרבעים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כפיות הל טחון
  • 1 כפית סוכר קוקוס או סוכר לבן
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 פקעת שומר, פרוסה דק מאוד במנדולינה
  • צרור עלי נענע

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה גדולה, מניחים את הגזרים והשאלוט, יוצקים מעל שמן זית, מתבלים בהל, סוכר קוקוס / סוכר לבן, מלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות לציפוי מלא.

2. מסדרים את הגזרים והשאלוט בתבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים מעל את הנוזלים וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 14 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בגזרים בקלות.

3. בזמן שהגזרים בתנור, מניחים את פרוסות השומר הדקות בקערה, יוצקים מעל מים קרים מאוד וכמה קוביות קרח ונותנים לשומר להתרכך בפנים. לאחר מכן, מסננים את השומר ומייבשים אותו בעדינות במגבת נייר.

מפזרים את השומר ועלי הנענע בתבנית הגשה או מגש, מסדרים מעל את הגזרים והשאלוט, מתבלים בעוד קצת מלח, אם צריך, ומגישים.