טראפלס שוקולד
טראפלס שוקולד (צילום: American Heritage Chocolate on Unsplash)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 כוס שוקולד חלב או מריר איכותי קצוץ היטב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה חלבית או תחליף פרווה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קישוטים לבחירה:
  • גוג'י ברי, אבקת אסאי, פיסטוקים, אבקת תה ירוק, אבקת קקאו, קוקוס

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר קטן עם תחתית כבדה, מביאים לרתיחה את השמנת / תחליף הפרווה ומיד כשהיא מתחילה לרתוח, יוצקים אותה על השוקולד - אותו מניחים בקערה נפרדת. מוסיפים את תמצית הווניל ומחכים 5 דקות. מערבבים הכל היטב עד לקבלת מרקם חלק.

2. נותנים לתערובת להצטנן לחלוטין ואז מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעתיים.

3. בעזרת כפית, רצוי כפית גלידה, גורפים כדורים בגודל שווה מהעיסה שהתמצקה, מגלגלים במהירות בידיים (כי הגנאש יימס מעט מחום הידיים) ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקרר למשך לילה שלם.

4. מגלגלים את הכדורים בציפויים שבחרנו לקשט איתם, מסדרים אותם בתבנית או בכלי אטום ומחזירים למקרר עד להגשה.