לכבוד שבת

קינוח לשבת ברגע האחרון: מתכון לטראפלס שוקולד

הידעתם? האקדמיה לעברית מכנה את כדורי השוקולד העשירים האלה "כְּמֵהוֹן שׁוֹקוֹלָד" בשל הדמיון שלהם לפטריית הכמהין שנקראת 'טראפל' בצרפתית. כאן הם באים עם טוויסט מעניין של שלל ציפויים שהופכים אותם ליפהפיים. אפשר להכין חלבי או פרווה (מתכונים לשבת, אוכל)

טראפלס שוקולד (צילום: American Heritage Chocolate on Unsplash)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 כוס שוקולד חלב או מריר איכותי קצוץ היטב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה חלבית או תחליף פרווה
  • 1 כפית תמצית וניל

קישוטים לבחירה:

  • גוג'י ברי, אבקת אסאי, פיסטוקים, אבקת תה ירוק, אבקת קקאו, קוקוס

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן עם תחתית כבדה, מביאים לרתיחה את השמנת / תחליף הפרווה ומיד כשהיא מתחילה לרתוח, יוצקים אותה על השוקולד - אותו מניחים בקערה נפרדת. מוסיפים את תמצית הווניל ומחכים 5 דקות. מערבבים הכל היטב עד לקבלת מרקם חלק.

2. נותנים לתערובת להצטנן לחלוטין ואז מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעתיים.

3. בעזרת כפית, רצוי כפית גלידה, גורפים כדורים בגודל שווה מהעיסה שהתמצקה, מגלגלים במהירות בידיים (כי הגנאש יימס מעט מחום הידיים) ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקרר למשך לילה שלם.

4. מגלגלים את הכדורים בציפויים שבחרנו לקשט איתם, מסדרים אותם בתבנית או בכלי אטום ומחזירים למקרר עד להגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר