לכבוד שבת

מתכון לסלט תפוחי אדמה רוסי קלאסי

יש לנו מנצח! ניסינו כמה וכמה מתכונים לסלט תפוחי אדמה (שנקרא גם "סלט אוליביה") וללא כל ספק, זה הטוב ביותר. הוא עובר במשפחות רוסיות מדור לדור וכולל את הטיפים הסודיים שלהן שהופכים אותו, כאמור, למתכון הטוב ביותר לסלט תפוחי אדמה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מאמא רוסיה באהבה: סלט תפוחי אדמה קלאסי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 תפוחי אדמה לבנים בינוניים, עם קליפה, חתוכים לרבעים
  • 3 כפות חומץ
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 6 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לטבעות
  • 5 ביצים קשות, קלופות
  • ½1 כוסות מיונז
  • 1 כף חרדל
  • 3/4 כפית מלח גס
  • מלח ופלפל
  • פפריקה מתוקה - לקישוט

אופן ההכנה:

1. מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר גדול עם מים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית ומוסיפים את המלח הגס. מבשלים 20-25 דקות או עד שתפוחי האדמה מחוררים בקלות בנעיצת מזלג. מסננים ומניחים בצד עד שהם מתקררים לגמרי. מקלפים וחותכים לקוביות בינוניות. מעבירים לקערה גדולה ושופכים פנימה את החומץ. מערבבים ומניחים בצד.

2. מוסיפים את הסלרי והבצל הירוק לתערובת תפוחי האדמה. קוצצים דק 4 מהביצים הקשות ומוסיפים פנימה.

3. בקערה בינונית מערבבים את המיונז, החרדל, המלח והפלפל. מקפלים לתערובת תפוחי האדמה ומתבלים בעוד מלח ופלפל לפי הטעם. חותכים את הביצה הנותרת לפרוסות דקות ומניחים מעל הסלט. מפזרים פפריקה. מצננים לפחות שעה אחת או לילה לפני ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר