"יש להם טרור והרבה נשק"

ולדימיר זלנסקי: לרוסיה אין את החוזק לכבוש את אוקראינה

נשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי, התבטא הלילה כי לרוסיה את את החוזק לכבוש את מדינתו. לדבריו: "יש להם רק אלימות, טרור והרבה נשק" • 13 אלף פליטים פונו מאזורי הלחימה במספר ערים (עולם)

זלנסקי על רקע הריסות הצבא הרוסי (צילום: משרד הפנים האוקראיני, לשכת נשיא אוקראינה)

"לכוחות הרוסיים אין את החוזק לכבוש את אוקראינה", כך התבטא הלילה (ראשון) נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי בסרטון שפרסם בחשבון הפייסבוק שלו.

לדברי זלנסקי: "הפולשים הרוסים לא מסוגלים לכבוש אותנו, אין להם את החוזק או את הרוח לכך. יש להם רק אלימות, טרור והרבה נשק".

הנשיא הוסיף: "לפולשים אין בסיס טבעי לחיים נורמליים כדי שאנשים יוכלו להרגיש מאושרים ולחלום. בכל אדמה שאליה רוסיה תגיע - חלומות הם בלתי אפשריים".

בסרטון אחר התבטא זלנסקי: "האבדות של הצבא הרוסי עצומות. מימדי ההפסדים שלהם ביום ה-17 ללחימה הם המכה הגדולה ביותר לצבא הרוסי מזה עשרות שנים. הם מעולם לא הפסידו כל כך הרבה בזמן קצר כל כך".

בתוך כך, אוקראינה דיווחה כי כ-13 אלף פליטים פונו במהלך השבת מאזורי המלחמה במספר ערים ברחבי המדינה. במקביל, ברוסיה טוענים כי אוקראינה סירבה לפתיחת 'מסדרונות הומניטריים' לשטח רוסיה.

כזכור, אתמול שוחח ראש הממשלה, נפתלי בנט, במשלך למעלה משעה עם הנשיא זלנסקי. מוקדם יותר אתמול, התייחס לניסיונות הגישור של בנט, שבשבת שעברה נסע לקרמלין למפגש עם פוטין. "אנחנו באופן עקרוני, ואני באופן אישי, מתייחס באופן חיובי לעזרה של כל אחד במשא ומתן", אמר זלנסקי.

לדברי הנשיא זלנסקי הוא הציע לבנט לקיים שיחות משא ומתן בירושלים. "מקווה להשפעה חיובית שלו על המשא ומתן עם רוסיה. ישראל יכולה לתת ערבויות ביטחונות לאוקראינה", אמר.

הנשיא האוקראיני הוסיף: "עם זאת, אני אינני מתייחס למר בנט כאל 'כל אחד', כי אני חושב שיש ביכולתו למלא תפקיד חשוב, קודם כול".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
יצב גבולות עמים למספר בני ישראל בֶּקַע לַגֻּלְגֹּלֶת מַחֲצִית הַשֶּׁקֶל בְּשֶׁקֶל הַקֹּדֶשׁ לְכֹל הָעֹבֵר עַל הַפְּקֻדִים מִבֶּן עֶשְׂרִים שָׁנָה וָמַעְלָה לְשֵׁשׁ מֵאוֹת אֶלֶף וּשְׁלֹשֶׁת אֲלָפִים וַחֲמֵשׁ מֵאוֹת וַחֲמִשִּׁים: ויקפידה גאוגרפיה השטח הגיאוגרפי של אוקרינה 603,550 קמ"ר ליכא מילתא דל
החוזה בתורה
4
יאללה זלנסקי סע סעעעע נמאסת עם החפירות שלך. תלחם ותפסיק לבלבל תמוח, כל חמש דקות עם הצהרה חדשה.
מוטי
3
בנט ליצן ומה שמדהים שהליצן הזה נמשך אחרי הסטנדאפיסט זלנסקי אם והיה וישראל תתערב רק רע יצמח לנו מזה
דודי
2
איפה אתה בנט וחבריך ושריך לממשלה? למה אינכם דואגים כמו שצריך ליהודים הלכודים באוקראינה ושולחים לשם תיכף ומיד את כל כוחות ההצלה הרבים שיש לישראל?!!! ולמה לא עשיתם זאת עד עכשיו? דמם של אחינו היהודים אינו הפקר!!! כל דקה כאן היא קריטית להצלת חיים של יהודים, והם לא יכולים לברוח משם בכוחות עצמם!!!
איפה
1
בנט לא יכול להשלים עם הימין הוא ישלים בינהם? חחחחחחחחחחחחחחחחח בדיחה טובה... שילכו לאבו מאזן אולי שם יעזרו לו... זלנסקי חייב להכנע לפוטין וזהו בגלל ההתעקשות שלו יש עלית מחירים..
אביר קארה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: