כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לשיפודי דגים בתיבול הודי חריף-מתוק

שיפודים טעימים וקלים להכנה שירגישו לכם כמו קפיצה להודו. הצעת ייעול: בקשו ממוכר הדגים שיחתוך לכם מראש את הדג לקוביות נקיות וכל מה שנשאר לכם לעשות זה לערבב את המרינדה, להשרות בה את הדגים ולצלות אותם. המחמאות בדרך (מתכונים, אוכל)

6
רותם ליברזון | כיכר השבת | י"ט בתמוז | 22.07.19
שיפודי דגים בסגנון הודי
שיפודי דגים בסגנון הודי (צילום: מתוך הבלוג של רותם ליברזון)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג דג לבן (לברק או לוקוס), חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ

למרינדה:

  • 2 כפות תבלין טיקה טנדורי
  • 2 גביעים (300 גרם) של יוגורט עיזים
  • 2 כפות גראם מסאלה (תערובת תיבול הודית)
  • 1 כפית שטוחה של שבבי צ'ילי אדום יבש
  • 1 כפית גדושה של כורכום
  • מלח
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

לשיפודים:

  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות גסות
  • 1 לימון או ליים, פרוס גס

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה ומשרים בה את קוביות הדג למשך שעה לפחות.

2. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. משפדים את קוביות הדג על שיפודי מתכת או במבוק ונועצים ביניהן פרוסות בצל אדום וליים לסירוגין. מסדרים את השיפודים המוכנים בתבנית וצולים במשך כ-4 דקות. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים במשך 3 דקות נוספות, עד להשחמה עדינה. מגישים מיד.

הערה: המתכון מיועד למתירים אכילת דגים עם חלב.

תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אשכנזים רבים נוהגים לאכול דגים בחלב, אם כי יש המחמירים כמנהג הספרדים, וגם מתוך המחמירים רבים מקילים בחמאה (מה שלא יעזור להם המתכון הספציפי הזה).
איש יהודי22.07.19
1
איך דגים עם חלב?
גילי22.07.19
לאשכנזים מותר
מלי23.07.19
אולי גם יעניין אותך
דגים
ש

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם