כיכר השבת

מיוחד לשבועות

מתכון לדג לברק ממולא בעשבי תיבול עם לימון ויין לבן

שף אלימלך לוין מגיש לברק שלם במילוי של עשבי תיבול, לימון ויין לבן - מנת דג חגיגית, עסיסית ויפה שמתקתקים בקלות (מתכונים לשבועות, אוכל)

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | א' בסיון | 31.05.22
דג לברק ממולא בעשבי תיבול עם לימון ויין לבן
דג לברק ממולא בעשבי תיבול עם לימון ויין לבן (צילום: אבי לביא)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 דג לברק שלם גדול
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן נענע קצוצה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 כוסות יין לבן יבש
  • 1/2 כוס מיץ לימון טרי
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לקישוט: 3 פרוסות לימון

    אופן ההכנה:

    1. בקערה גדולה, מניחים את עשבי התיבול הקצוצים, השום הקצוץ, היין הלבן ומיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

    2. חותכים את בטן הדג לרוחב, ממלאים בתוכה את רוב תערובת עשבי התיבול ומורחים על החלק העליון של הדג את התערובת שנותרה.

    3. מניחים את הדג על צלחת גדולה, מסדרים מעליו את פרוסות הלימון ומכניסים למקרר למשך שעה לספיגת טעמים טובה.

    4. מעבירים את הדג לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ללא כיסוי, במשך 18 דקות.

    לכל המתכונים של אלימלך לוין - לחצו כאן

    (צילום: אבי לביא)
    תוכן שאסור לפספס
    תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    דגים

    מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

    ורד כהן | 28.12.23

    בטוב טעם

    קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

    כיכר אוכל | 27.12.23
    ש

    סטארקיסט מגישה:

    סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

    כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

    לרגל תשעת הימים

    דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

    אוראל בראל | 24.07.23
    ש

    לרגל תשעת הימים

    עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

    כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
    ש

    טכנולוגיה למהדרין

    להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

    כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

    מה נאכל היום?

    עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

    כיכר אוכל | 01.03.23

    לכבוד שבת

    לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

    כיכר אוכל | 19.01.23

    מה נאכל היום?

    מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

    כיכר אוכל | 16.01.23

    מה נאכל היום?

    מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

    כיכר אוכל | 08.11.22
    ש

    קשר של תפילין

    תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

    כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

    מה נאכל היום?

    ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

    כיכר אוכל | 07.09.22

    לכבוד שבת

    פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

    חיה דר | 25.08.22

    מה אוכלים בתשעת הימים?

    סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

    אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
    ש

    מה אוכלים בתשעת הימים?

    שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לבעלי הון עצמי של ₪255,000

    ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

    כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

    מה אוכלים בתשעת הימים?

    קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

    אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

    מה אוכלים בתשעת הימים?

    מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

    אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
    ש

    מיוחד לשבועות

    סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

    אוראל בראל | מקודם
    ש

    מיוחד לשבועות

    שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

    הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    דואגים ליופי שלך

    מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

    כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם
    ש

    שבועות - התחלנו

    סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    שבועות - התחלנו

    סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם