כיכר השבת

מה אוכלים בתשעת הימים?

מתכון לשווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה - וול דאן

גרסה קלילה ומרעננת לשווארמה עם פילה דג לבן איכותי של 'וול דאן' קצוץ ומתובל היטב, מגולגל בטורטיה ומוגש עם טחינה עמבה מעולה. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

4
אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם | ה' באב | 02.08.22
שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה
שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 פילטים של דג לבן - השתמשתי ב-2 מושט ו-2 בקלה 'וול דאן'
  • 1 בצל סגול, קצוץ
  • 3-4 שינים שום, קצוצות
  • 1/2 פלפל חריף, פרוס
  • חופן כוסברה קצוצה
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כף תבלין שווארמה 'וול דאן'
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן + 1 כף שמן זית
  • 4 טורטיות גדולות
לטחינה-עמבה:
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 כף עמבה
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כוס מים קרים (תלוי כמה סמיך אוהבים את הטחינה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

(צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. מניחים את הדגים במלח במשך 15 דקות כדי להיפטר משאריות ריח הים לאחר מכן שוטפים היטב וקוצצים את הדגים לקערה. מוסיפים כף שמן זית, מלח, פלפל שחור ותבלין לשווארמה ומערבבים היטב. מומלץ לכסות את הקערה ולהעביר את הדגים למקרר לנוח במשך שעה, לספיגת טעמים טובה.

2. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל להשחמה. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים 30 שניות נוספות.

3. מוסיפים את קוביות הדג, מקפיצים במשך 5-7 דקות, מסירים מהאש סוחטים מעל חצי לימון, מפזרים מעל את הכוסברה ומערבבים קלות.

4. ממלאים את הטורטיות בתערובת, מגלגלים, עוטפים בנייר סנדוויצ'ים לסוכריה וחוצים באמצע.

5. מערבבים במרץ את רכיבי הטחינה-עמבה עד לקבלת מרקם אחיד.

מגישים את הטורטיות מיד, לצד הטחינה-עמבה וסלסת עגבניות מגורדות.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותיהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
נראה מושלם! אנסה בע"ה :-)
אני03.08.22
זאת מנה טעימה וקלילה במיוחד!
אוראל בראל04.08.22
1
למה הטחינה בצבע כזה כתום? מוזר... אבל תקשיבב אתה פשוט תותח ברמות על חלל האוכל שאתה מכין.. פשוט עושה אותי כל פעם מחדש רעבה... וזה לא יפה....😉
יאמייקק03.08.22
זה טחינת עמבה לכן יש לה צבע שונה
אוראל בראל07.08.22
אולי גם יעניין אותך
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם