כיכר השבת

מתכון למאפה בצק עלים במילוי עשיר של גבינות וקישואים

מתכון עשיר בטעמים וקל הכנה למאפה קישואים חלבי: בסיס בצק עלים ועליו קישואים וגבינות. המלצה: לאכול את המאפה כשהוא עדיין חם וטרי (מתכונים, אוכל)

כיכר השבת | ה' באלול | 31.08.14
מאפה בצק עלים עם קישואים וגבינות
מאפה בצק עלים עם קישואים וגבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • חבילת בצק עלים בחמאה (פילאס) מופשר
  • 5 קישואים
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 1/2 חבילת גבינה חצי קשה
  • 2 גביעי קוטג'
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה
  • 50 גרם גבינת חמד
  • 3 כפות קמח
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

רגע לפני: מתכון עשיר בטעמים וקל הכנה למאפה קישואים חלבי: בסיס בצק עלים ועליו קישואים וגבינות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• פורסים את הקישואים לפרוסות עיגולים דקים.

• ממיסים את החמאה במחבת (כדאי לחתוך את החמאה לקוביות, כדי שהיא תימס בקלות), וכאשר היא הופכת לנוזלית, מוסיפים למחבת את פרוסות הקישואים להזהבה קלה.

• מפוררים לקערה את גבינת חמד, ומוסיפים את שאר מרכיבי המלית - הגבינה החצי קשה, הקוטג', השמנת החמוצה, המוצרלה, הקמח והביצים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

• משטחים את בצק העלים על תבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ, או בתבניות קטנות, לקבלת מאפים אישיים.

• יוצקים את התערובת על הבצק. אם בחרתם בתבנית עגולה, סדרו את הקישואים על תערובת הגבינות במעגלים. במידה ובחרתם בתבניות אישיות, פשוט הניחו מספר פרוסות קישואים בכל תבנית.

• מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש, למשך 40-50 דקות, עד להשחמה יפה.

אופן ההגשה: הקיש צריך להיות בין חם לטמפרטורת החדר. כדאי להגיש טרי וחמים, אך גם אחרי יום במקרר הקיש עדיין טעים, רק שהגבינה הופכת למעט צמיגית.

שימו לב: במתכון הזה משתמשים בקישואים, אך ניתן להמיר אותם בכל ירק אהוב אחר, כמו בטטות, פטריות, חצילים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

בעלי עסקים?

כך תזהו חשבונית פיקטיבית • מסייעים למניעת פשיעה וטרור 

כיכר בשיתוף רשות המיסים | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22