כיכר השבת

שבת עם מאוחדת

מתכון לחלת צימוקים אוורירית ומתוקה לשבת ט"ו בשבט

ריח חלות טריות שנאפו בבית ביום שישי הוא תענוג שקשה לוותר עליו אחרי הפעם הראשונה. אז הנה מתכון לחלת צימוקים אוורירית ומתוקה לשבת ט"ו בשבט - ואפילו לא צריך לקלוע אותה (אוכל, שיווקי)

kikar.co.il בשיתוף מאוחדת | מקודם | י"ג בשבט | 09.02.17
חלת צימוקים אוורירית ומתוקה
חלת צימוקים אוורירית ומתוקה (צילום: cookingalamel.com)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כוסות (400 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 3 כוסות (400 גרם) קמח מלא, מנופה
  • 1 שקית (50 גרם) שמרית
  • 1 כף שמן
  • 1/2 2 כפות דבש
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 4\3 כוס צימוקים שחורים קטנטנים
  • 1/2 1 כפיות מלח

אופן הכנת חלת צימוקים:

1. בקערה, מערבבים את שני סוגי הקמח עם השמרים.

2. מוסיפים את השמן, הדבש והביצה ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את המים לאט ובהדרגה, תוך כדי לישה מתמדת, עד שמתקבל בצק רך וגמיש (לא חייבים להשתמש בכל המים).

4. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5. מוסיפים את הצימוקים לבצק ולשים היטב עד שהם מתערבבים בבצק.

6. מוסיפים את המלח ולשים במשך 6 דקות.

7. מניחים להתפחה נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו.

8. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים כדור עגול ויפה מכל חלק.

9. מברישים כל אחד מהכדורים בביצה טרופה ואם רוצים, ניתן לפזר מעל שומשום.

10. מעבירים לתבנית משומנת ומשהים להתפחה נוספת.

11. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות ואופים במשך 25 דקות, עד שהחלות מקבלות צבע חום זהוב, ומשמיעות צליל חלול כשמקישים עליהן.

הכתבה נערכה בשיתוף מאוחדת. תוכן הכתבה על פי ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית, מאוחדת.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

שדה הקרב הדיגיטלי

פרויקט מיוחד! זהו דור העתיד של לוחמי הסייבר החרדיים

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22